[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a limitada connectivitat del recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona perjudica greument el desenvolupament econòmic del país.

Davant la proposta del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, al Ministeri de Foment per connectar la T1 de l’Aeroport de Barcelona amb el centre de la ciutat mitjançant un tren llançadera directe l’any 2017, AEBALL, l’associació que representa a les empreses de l’Hospitalet i el Baix Llobregat i la Delegació de L’Hospitalet de la Cambra de Comerç de Barcelona, demanen a la Generalitat que sigui conscient de la importància de connectar també la Fira de Barcelona.

El passat mes de febrer, Vila ja va anunciar que s’endarreriria tres anys la posada en funcionament de la L9 del metro entre l’estació de Collblanc i l’aeroport quan aquesta infraestructura, que ja ha vingut patint diversos retards injustificats, és bàsica per l’economia catalana, doncs connectarà Barcelona, la Fira, el port i l’aeroport.

AEBALL va manifestar en el seu moment que aquest retard seria un greu obstacle per la sortida de la crisi, i dificultaria les inversions a un dels territoris amb més activitat econòmica de Catalunya, així com el desenvolupament d’infraestructures estratègiques pel país, com la Fira de Barcelona, el port o l’aeroport del Prat.

AEBALL i la Delegació de L’Hospitalet de la Cambra de Comerç de Barcelona demanen al conseller Vila que prioritzi les seves línies d’actuació tenint en compte la seva repercussió econòmica i social, i que sigui conscient de les greus conseqüències que té la limitada connectivitat de la Fira de Barcelona.

Cal recordar que ni tan sols l’Aerobús, el servei d’autobús que connecta Barcelona amb l’Aeroport, fa parada al recinte firal de l’Hospitalet, on es celebren actualment els events firals més importants.

 

Sobre AEBALL i UPMBALL.- AEBALL (Associació Empresarial de l’Hospitalet i el Baix Llobregat) i UPMBALL (Unió Patronal Metal·lúrgica de l’Hospitalet i el Baix Llobregat) són organitzacions empresarials, amb seu al territori, que agrupen més de 3.000 empreses, que generen més de 48.000 llocs de treball i estan ubicades a l’Hospitalet de Llobregat i la comarca del Baix Llobregat, un territori en constant creixement econòmic i social. www.aeball.net      

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here