L’Ajuntament de Castelldefels i el Departament de Salut de la Generalitat estan treballant en la possibilitat que el futur tercer Centre d’Atenció Primària (CAP) a Castelldefels es construeixi en els antics terrenys de l’escola Vista Alegre (c/Mansió amb c/Ramon i Cajal), en lloc d’on estava previst anteriorment (a la zona de Ca n’Aimeric)

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest futur ambulatori, amb els actuals del Castell i de Can Bou, completaria el mapa sanitari de la ciutat. El tercer ambulatori, que fins ara estava previst que es construís a la zona de Ca n’Aimeric, s’ubicaria als terrenys dels antics habitatges del mestres de l‘escola Vista Alegre (entre els carrers Mansió i el carrer Ramón i Cajal del Barri de Vista Alegre), si fructifica el treball que està realitzant l’Ajuntament en coordinació amb el Departament de Salut de la Generalitat.

L’edifici tindria aproximadament uns 2500m2 i oferiria serveis d’atenció de salut mental, de rehabilitació i d’atenció primària

L’Ajuntament de Castelldefels confia que s’atengui la petició municipal per tal que aquest nou ambulatori s’ubiqui a Vista Alegre, ja que és un barri amb un ampli col·lectiu de gent gran amb dificultats per desplaçar-se a l’ambulatori del Castell, un ambulatori que, a més, atèn a una població sanitària molt més gran que el de Can Bou.

L’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, i el regidor de Salut, Javier Hiniesto (PP), es van reunir fa unes setmanes amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, per avançar en la construcció de l’equipament sanitari. Reyes va reivindicar la necessitat del tercer ambulatori: “Parlem d’una ciutat de 60.000 habitants, on només hi ha dos centres d’atenció primària. El tercer ambulatori és una necessitat absoluta”.

El departament de Salut de la Generalitat va considerar una alternativa viable la construcció de l’ambulatori a Vista Alegre i hores d’ara està estudiant aquesta proposta. El barri de Vista Alegre es una zona prioritària d’intervenció per part de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Castelldefels ja que en aquest barri s’està portant a terme el Pla de Barris.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here