Aquí trobaràs un recull d’informacions útils sobre l’arribada de la Flama del Canigó i les diverses revetlles de Sant Joan d’arreu de la comarca. Gaudeix de les tradicions i de la nit més llarga de l’any!

S’ampliarà amb les informacions que anem rebent 

Abrera

Begues

El proper diumenge 23 se celebrarà la revetlla de Sant Joan a Begues. Com és tradicional, es donarà la benvinguda a l’estiu amb la rebuda de la Flama del Canigó i la posterior encesa de la foguera.

A mitja tarda, un grup de persones baixarà a Castellbisbal per anar a buscar la Flama del Canigó. Un cop estigui custodiada, es pujarà per diversos mitjans, com ara la bicicleta o a peu. Un cop arribi al poble, es farà una rebuda amb els infants de diversos clubs esportius i la presència dels Timbalers de Begues, que faran ressonar per tot el poble els timbals i anunciaran l’arribada del foc.

Potseriorment, un cop s’arribi al centre del poble, s’encendrà la foguera, el tret de sortida de la revetlla d’enguany. Les bruixes rondaran el foc fent maleficis, mentre la música del grup Zènit i la discomòbil ompliran de so la festa de la nit més curta de l’any.

Castelldefels

L’Agrupament Escolta Grimpamons convida tothom a participar en la rebuda a la flama al parc de la Muntanyeta i a la revetlla posterior La Flama del Canigó torna a donar caliu un any més a la revetlla de Sant Joan de Castelldefels. Aquest diumenge 23 de juny, la ciutat celebrarà la festa de Sant Joan.

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d’estiu que té lloc a diversos indrets de Catalunya, cada any, entre els dies 22 i 23 de juny. El ritual s’inicia amb la renovació del foc al cim pirinenc del Canigó, i culmina amb l’encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan a pobles i ciutats, després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per tot el territori. Culturalment, la Flama del Canigó té una simbologia vinculada amb la persistència i la vitalitat de la cultura catalana.

La festa l’organitza l’Agrupament Escolta Grimpamons amb la col·laboració de l’Ajuntament i de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC).

Recorregut i horari de la Flama del Canigó: 19.45 h Sortida de la Flama de Ronda Otero Pedrayo/Avinguda Constitució. (En bicicleta). Avinguda Constitució, Dr. Trueta, Arcadi Balaguer, plaça de l’Església. 20 h Arribada a la plaça de l’Església. Petit ball del diables i timbals de l’ACPC 20.15 h Arribada al Parc de la Muntanyeta. Petit Ball de diables. Lectura del manifest. 20.30 h Encesa de la foguera i repartiment de coca i cava.

Castellví de Rosanes

Les persones que vulguin celebrar la revetlla de Sant Joan sense sortir de Castellví tenen dues propostes per anotar a l’agenda. Per una banda, podran gaudir de la revetlla amb un sopar a la fresca que tindrà lloc a la plaça d’Europa el dia 23 de juny, a partir de les 21 hores. L’activitat és gratuïta i oberta a tothom i es posaran a disposició dels assistents taules per al sopar -amb el menjar que cadascú dugui de casa.

És per aquest motiu que cal inscriure’s prèviament a l’activitat en cas de voler-hi assistir. Les inscripcions es poden fer fins al 21 de juny a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic o bé enviant un correu electrònic amb el nom i el nombre d’assistents a cultura@castellviderosanes.cat.

Revetlla a Can Sunyer i Valldaina: El dia 23 al vespre, també hi haurà revetlla a Can Sunyer i Valldaina. L’associació de veïns ha preparat aquesta activitat gratuïta, oberta a tot el veïnat, que es farà al Centre Cívic a partir de les 22.00 hores. Hi haurà taules per sopar (amb el menjar que cadascú porti de casa) i música per ballar. Les persones que hi vulguin assistir s’hauran d’apuntar fins al dissabte 22 al Centre Cívic.

Cervelló

El proper diumenge 23 de juny, Cervelló rebrà, com és tradició per la revetlla de Sant Joan, la Flama del Canigó.

La Flama, recollida dies abans al Canigó, on es va encendre el cap de setmana passat a l’Aplec tradicional de cada any, recorre diferents vies, la corresponent a la nostra vila sortirà des d’Esplugues de Llobregat a les 18h, arribant a Cervelló sobre les 19h.   

Un any més doncs, Cervelló vol complir amb aquesta tradició,  símbol de la unitat dels Països Catalans i també del solstici d’estiu i com a prèvia de la festa que se celebra la mateixa nit, la revetlla de Sant Joan.

Diversos portadors d’associacions de la vila, s’encarregaran de fer els relleus fins a arribar a la Rambla Josep Tarradellas, on es farà el final de festa.

L’horari aproximat, el recorregut i els actes previstos són els següents: 19:00 h. Convocatòria a tots els participants a la porta de l’Ajuntament. És important ésser puntual per a poder recollir el material. 20:00 h. Rebuda de la Flama a les Caves Rondel. 20.45 h. Arribada de la Flama a la rambla Josep Tarradellas.  Lectura del manifest, encesa del foc i parlaments. 21:00 h. Refrigeri

Collbató

40 els participants prendran part en un trajecte que portarà el foc de la Flama del Canigó, des de l’ermita de la Salut fins a l’esplanada dels Bombers. Allà, prèviament a la revetlla, s’han programat diferents activitats fins que a les 20:30 h arribi la flama amb la que s’encendrà el pebeter —i posteriorment la foguera—. L’acte estarà acompanyat per la lectura del manifest i una ballada de sardanes.

A partir d’aquí s’iniciarà la celebració de la revetlla de Sant Joan amb el sopar a les 22 h a la plaça de l’Era i el ball que el seguirà a partir de les 23 h. Els tiquets per al sopar, a un preu de 10 €, es poden adquirir fins el 20 de juny a l’Oficina de Turisme, la Farmàcia José Ignacio Villaescusa, Bar Les Illes, i la papereria Paperam.

Corbera

Acitivtats relacionades amb la Flama del Canigó:

– 18.30h Concentració a l’Ajuntament dels/les atletes inscrits/es. Relleus amb la Flama pels carrers de la població.
– 20h Rebuda de la Flama pels timbalets i els diables de la Penya del Corb i els Gegants i Grallers de  Corbera.
Encesa del Peveter.
Lectura del Manifest per un personatge vinculat a la cultura catalana.
Lluïment dels diablets i els timbalets de la Penya del Corb i ball de gegants amb el Corbet.

Cornellà

Sant Joan arriba a Cornellà aquest any amb una limitació horària i amb una limitació de decibels. Fins les tres de la matinada, la Guàrdia Urbana permetrà la celebració de les disset revetlles cornellanenques autoritzades en aquest cap de setmana.

L’Agenda de les revetlles de Sant Joan

Les entitats cornellanenques també sortiran al carrer aquest cap de setmana per celebrar la revetlla amb els seus socis i la resta de la ciutadania. Repassem les seves activitats:

La ciutat donarà el tret de sortida a la festivitat de Sant Joan ambla Flamadel Canigó 2013. Serà ala Plaçade l’Església amb una ballada de sardanes, a càrrec dels Amics dela Sardanade Cornellà. A les set de la tarda.

També al barri Centre, la Plaça de Lluís Companys acollirà la nit de diumenge la revetlla de l’esplai Vol i Vol. Les activitats començaran a les 9 del matí i s’allargaran durant tot el dia, fins a les 3 de la matinada.

Al Pedró, L’Orfeó Catalònia també organitzarà una festa a dos quarts de deu del vespre: “Sopar de cassoles per compartir”. L’activitat es farà al carrer, davant del centre. La inscripció costa dos euros per persona i inclou coca i una copa de cava. També al barri del Pedró, l’Esplai Mowgli celebrarà la seva revetlla ala Plaça de Josep Tarradelles. Començarà a les vuit del vespre, fins a les tres de la matinada.

A la Riera, l’Associació de veïns del barri organitza la seva activitat a l’espai de l’Escola l’Areny. Recordem que és al carrer Sant Lluís i començarà a les 9 de la nit. I els veïns del Casc Antic es trobaran a la Plaça de la Figuera, a partir de les deu de la nit.

Ala Gavarra, l’Associació de Veïns de la Miranda celebrarà la revetlla al carrer Pare Lleonart. A la Fontsanta Fatjó, els veïns es reuniran al Parc de la Infanta.

L’Associació Cultural Gallega Rosalía de Castro organitza la nit del 23 de juny una revetlla de Sant Joan al costat de la seva seu, situada al carrer de Frederic Soler. La festa començarà a les nou de la nit. També a la Gavarra les entitats de San Isidro Labrador i Atlético Minas tancaran el seu carrer per celebrar un sopar amb els seus membres.

A l’Almeda, els veïns podran gaudir de Sant Joan al carrer Tirso de Molina.

 El Papiol

El Prat

Flama del Canigó: Cada any per Sant Joan es reviu l’encesa del foc primer. Aquesta flama es guarda al cim del Canigó i, amb ella, s’encenen totes les fogueres dels Països Catalans. El foc arribarà al Prat des del Parc de la Ciutadella de Barcelona on el recollirà el Club de Volei del Prat.

Tabalada popular: Tothom que tingui tabal, tambor, cassola o tot allò que soni està convidat a venir a la Plaça Mestre Estalella a rebre la flama i acompanyar-la pels carrers de la ciutat! Encapçalaran el seguici els tabals de Diables del Prat, les gralles i tabals de les entitats de cultura tradicional del Prat.

Recorregut: pl. del Mestre Estalella, c. Jaume Casanovas, c. Lleida, c. Coronel Sant Feliu, c. Tarragona, cra. de la Bunyola, c. de Joaquím Sostres i jardins de Mon Racó.

Es celebraran revetlles a molts barris i locals de la localitat, que podràs trovar desglossades aquí.

Esparreguera

La Flama es recollirà al Canigó, per part dels membres del Club Excursionista d’Esparreguera i els Amics de la Flama del Canigó d’Esparreguera, que s’encarregaran de baixar-la fins a Manresa.

A les 16:00: Lliurament de la Flama a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Manresa. Inici de la cursa de relleus fins a Esparreguera, deixant-la als diferents equips de foc de les poblacions de Sant Vicenç de Castellet, Castellbell i el Vilar, Olesa de Montserrat i Martorell.

A les 16:30: Lliurament de la Flama al Club d’Atletisme Esparreguera per dur-la en relleus de Manresa fins a la Plaça del Centre d’Esparreguera.

A les 18:30: A la Plaça del Centre d’Esparreguera, Festa per als més menuts.Animació infantil a càrrec de Joaquim Durà. Grup Batuco (Centre Obert la Fulla). Berenar per als més menuts.

A les 19:15: Arribada de la Flama del Canigó al terme municipal d’Esparreguera i recorregut amb el Club d’Atletisme per diferents carrers de la nostra Vila.

A les 20:00: Plaça del Centre. Actes de rebuda de la Flama del Canigó.

Entrada de la Flama
Presentació i honors a la Flama
Lectura del Manifest a càrrec de Josep Cuscó, president de La Passió d’Esparreguera.
Encesa del Peveter
Pilar d’honor a càrrec dels Castelleres d’Esparreguera
Cant dels Segadors a càrrec de la Coral de la Passió d’Esparreguera
Lliurament de la Flama a les diferents entitats participants, per a poder encendre les fogueres de la Nit de Sant Joan

A les 20:30: Actuacions.

Castellers d’Esparreguera
Bastoners del Montserratí
Colla de Sardanistes de la Passió d’Esparreguera
Esbart dansaire Gaudí
Batucada del Centre Obert La Fulla
Sardana de Germanor
Aportació de l’Olla dels Desitjos a la foguera de Sant Joan

A les 22:00: Focs de Sant Joan. Castell de Focs d’artifici i encesa de la foguera
Degustació de coques de Sant Joan obsequiades pels diferents forns i pastisseries de la Vila amb una copa de cava.

A les 23:00 Sopar de Germanor. Amb amanides i truites de patata. Embotits i formatges. Pà amb tomàquet. Vi i aigua a càrrec del TORN.

A les 24:00: Revetlla de Sant Joan. Amenitzada pel DJ Johan Luna fins ven entrada la matinada.

Esplugues

Gavà

La flama del Canigó:

A la Plaça Jaume Balmes a les 21 h

Revetlles:

Ball amb música en directe Casal Municipal de la Gent Gran de Can Tintorer

Festes del barri Àngela Roca. Jocs infantils A la Plaça Llibertat a les 18 h

Revetlla de Sant Joan al barri d’Angela Roca A la Plaça Llibertat a les 21 h

Revetlla de Sant Joan i festa de barri de Can Serra Balet A la Plaça de les panes a les 22 h

Molins de Rei

El proper 23 de juny arriba la revetlla de Sant Joan i a la vila teniu diferents propostes per a celebrar-ho, ja sigui amb l’arribada de la Flama del Canigó o bé amb les diferents revetlles dels barris.

Actes de la Flama del Canigó:

18 h. Animació i berenar a la pl. de la Creu

18.15 h. Sortida de la Flama des de la pl. dels Països Catalans (c. de Jacint Verdaguer, c. Rafael Casanova i pl. de la Creu

18.30 h. Rebuda de la flama a la pl. de la Creu

18.45 h. Cercavila de la flama fins a la pl. de la l’Església

19 h. Parlaments diversos i cremada del rei Felip V

La revetlla continuarà amb sopar popular, danses, música, etc.

També podeu apropar-vos a les revetlles dels diferents barris a partirde les 22h: Revetlla del barri Riera Bonet. Parc Antoni Méndez-Revetlla del barri Font dels Casats. Carrer Font dels Casats-Revetlla del barri del Canal. Parc del Pont de la Cadena-Revetlla del barri de Bonavista el Mas. C. Bonavista-Revetlla del barri de l’Àngel. Plaça de la Pau-Revetlla del barri de les Conserves. Pl. Antoni Marca-O bé anar al sopar-revetlla del Fomet Cultural i Artístic a aprtir de les 21.30h, amb música en directe (sopar i ball 25 euros i 23 euros els socis). Preu del ball sense sopar 10 euros.

Olesa de Montserrat

Demà comença la festa major d’aquesta localitat, que engloba la celebració de la revetlla de Sant Joan. Podeu consultar el programa d’activitats aquí.

Pallejà

Tres revetlles centraran al municipi la celebració de la nit més curta de l’any

Un any més, l’arribada de la flama del Canigó aquest proper dia 23 de juny marcarà l’inici de la celebració de la nit de Sant Joan a Pallejà. Serà a partir de les 21 h quan li donarem la benvinguda a la plaça del Castell per tal d’encendre el peveter i, posteriorment, la foguera d’entitats. A partir d’aquí arrencarà la celebració que comptarà amb tres punts neuràlgics.

Per una banda, a la mateixa plaça del Castell s’iniciarà una revetlla a partir de les 23 h amb la música de la Karaoke Band. A la mateixa hora començarà a la Sala Pal·ladius la festa organitzada per l’Associació de la Gent Gran i, només mitja hora després, es donarà inici a la revetlla de Fontpineda organitzada per l’associació de veïns del barri al parc Central.

Sant Andreu de la Barca

Les activitats de Sant Joan 2013 a Sant Andreu de la Barca són les següents:

Dissabte 22 de juny LA NIT MÉS CURTA MES LLARGA DE JOCS (LNMCMLDJ) Nit de jocs de taula a l’Espai Jove. L’Associació ludicosocial organitza una nit de jocs de taula per a tothom que vulgui passar una nit en blanc jugant a diferents jocs de taula. Lloc: Espai Jove Hora: de 22.00 hores a 09.00 hores

23 de juny FLAMA DEL CANIGÓ Arribada de la Flama del Canigó a Sant Andreu de la Barca, per encendre la foguera de Sant Joan. Lloc: pl. de la Pau Hora: 21.30 hores

LA BRUIXA DEL SENYOR ARNAU Tradicional cercavila de petards per portar la Bruixa del Senyor Arnau a la foguera. Inici cercavila: pl. de la Pau Hora: 21.30 hores

REVETLLA JOVE DE SANT JOAN Celebració de la tradicional revetlla de Sant Joan. Porta el sopar, allà trobaràs espai de taules i barbacoes. Durant la nit hi haurà música en directe amb dos grups musicals. Lloc: Esplanada del Mercat Setmanal A partir de les 22.30 hores

Sant Boi

22 h. Revetlla de Sant Joan i Flama del Canigó
Foc de Sant Joan amb la Flama del Canigó, sopar,
coca i cava, ball i música fins a la matinada
Lloc: pl. Mosssèn Jaume Oliveras (davant de l’església)
Organització: Òmnium Cultural

22 h. Revetlla a Ciutat Cooperativa i Molí Nou
Sopar de revetlla, tot coincidint amb les festes
de barri, i discomòbil.
Lloc: Passeig de Pau Casals
Reserves: del 3 al 20 de juny, al casal
Organització: Comissió de Festes de Ciutat Cooperativa
i Molí Nou i Club Futbol Cooperativa

23 h. Revetlla de l’AV Vinyets i Molí Vell
Ball amb música en viu, coca i cava
Lloc: plaça de Catalunya I Reserves: a la seu de l’entitat (Can
Massallera) i al telèfon 93 652 28 17
Organització: AV Vinyets i Molí Vell i Ajuntament

24 h. Revetlla de la Unión Extremeña
Tradicional revetlla popular. Més informació al telèfon 93 654 01 51
Lloc: carrer de Mpssèn Jacint Verdaguer, 161
Organització: Unión Extremeña

Sant Climent

40ena Arribada de la Flama del Canigó: 9 del vespre a la Plaça Lluis Companys.

Revetlla de Sant Joan: Amb l’orquestra Trio TRIANGLE. 11 de la nit a la Plaça de la Vila.

Sant Esteve Sesrovires

Un grup de sesrovirencs recollirà la matinada del dia 23 la Flama del Canigó, i será rebuda a les 6 de la tarda a Ca n’Amat. En relleus, es portarà fins a l’Ajuntament acompanyada dels gegants siset i angeleta i per la colla trabucaire els Sesrovirencs. Paral•lelament, a les 18.15 h, la flama arribarà, per primera vegada, a Can Serra on s’encendrà una foguera i hi actuarà la Coral Sant Esteve.

L’acte central tindrà lloc a l’Ajuntament, a partir de les 19.30 h, amb l’encesa del peveter, la lectura del manifest, una cantada de la Coral Sant Esteve i el ball d’en Siset i l’Angeleta.

El programa d’activitats es clourà amb la recollida de la flama a càrrec del grup L’Ull de Bou i l’encesa per part dels Cadells de Drac de la foguera situada a l’aparcament del camí de Can Prats. Un sopar de germanor i un ball posaran el punt i final del que ja es pot considerar, de nou, una tradició.

D’altra banda, Ca n’Amat també celebrarà una revetlla que començarà a les 21.00 h amb un sopar de germanor i la crema de la foguera a les 23.00 h. La revetlla continuarà amb música i festa. Per fer una bona foguera, des de l’Associació de Veïns s’ha previst una recollida de mobles a domicili els dies 22 i 23. Les persones interessades en col•laborar es poden posar en contacte amb l’entitat.

Sant Feliu

El programa d’activitats d’aquest Sant Joan començarà el diumenge 23, a les 18.15 h, amb animació infantil a la plaça de la Vila. Tot seguit, a les 19.15 h, arribarà la tradicional Flama del Canigó, es farà la lectura del manifest i tindrà lloc l’encesa del peveter. Tothom que s’acosti a la plaça podrà, a més, degustar coca i vi dolç. Totes aquestes activitats estan organitzades per l’entitat Calaix de Sastre.

El mateix diumenge, a partir de les 23 h, diversos carrers i places de la ciutat començaran les revetlles populars. En concret, s’organitzaran revetlles al carrer de Joan de Batlle, que celebra la seva Festa Major del 21 al 24 de juny, als carrers Lluís G. Rius, Sant Antoni, així com a les places de la Salut, Rafael Alberti i Can Maginàs.

D’altra banda, la Sala Ibèria acollirà, també a partir de les 23 h, la revetlla de Sant Joan que organitza l’Associació de Balls d’Envelat, amb ball i música en directe.

Sant Joan Despí

Aquesta localitat celebra des d’ahir la seva festa major, que engloba la celebració de la revetlla de Sant Joan. Podeu consultar el programa d’activitats aquí.

Sant Vicenç dels Horts

La tradicional trobada de Sant Joan, diada dels Països Catalans, tindrà lloc diumenge 23 de juny a les 20 h i a l’espai de l’antic Juncadella. Abans, entres les 18.15 i les 19 h, Sant Vicenç dels Horts rebrà la tradicional flama del Canigó, procedent de Castellbisbal, en el seu pas de camí cap a Sant Boi de Llobregat. La recepció de la flama es realitzarà al jardí de Can Comamala.

Serà un acte senzill i auster, només per fer-ne la recepció i la custòdia fins que a les 21.30 h es traslladarà a la revetlla de l’antic Joan Juncadella, per encendre el peveter i fer la lectura del manifest, a càrrec de l’Assemblea Nacional Catalana de Sant Vicenç dels Horts.

Aquest any, la revetlla de Sant Joan s’organitza amb la col•laboració de la Colla de Diables de Sant Vicenç dels Horts i comptarà amb tots els ingredients necessaris per garantir la festa: foguera, petards, música, ball i tradició. L’espai de l’antic Juncadella es troba a la carretera de Sant Boi, a la cantonada del carrer d’Antoni Mampel. Programa del Sopar i Revetlla de Sant Joan

A les 20 hores, inici de festa A les 21.30 h, arribada de la Flama del Canigó A les 23 h, foguera, concert amb el grup de versions Moby Dick i Dj Hi haurà servei de bar amb preus populars Hi haurà taules i cadires disponibles Got reciclable de franc presentant el carnet d’Amics del Mamut.

Santa Coloma de Cervelló

Flama del Canigó: 20:30h Sortida des del Pavelló Poliesportiu, i final a peu del Peveter a Santa Coloma a la plaça de les Vinyes, i a la Colònia Güell al Parc Isidre Grañé.

Revetlla de Sant Joan: 21h Sopar popular, ball i copa de cava a Cesalpina.

Torrelles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viladecans

Arribada de la Flama del Canigó. Plaça de la Vila. 20h.

Correfoc de Sant Joan. Ruta per la ciutat. 20.30h.

Revetlles al Barris de la ciutat amb orquestres. 22.30h

Revetlles amb música en directe:

Carrer del Pi (organitza CCRA Sierra Norte)
Avinguda del Molí (organitza Lasarte’s Festival)
Plaça de la Baronia de l’Eramprunyà (organitza Associació de Jubilats del Casal Barri Sales)
Carrer de Ferran i Clua (organitza AV Hospital-Roca)

Revetlles als barris:

Ateneu de Cultura Popular de Can Batllori (organitza CCR Raíces de Andalucía)
Plaça de l’Alba-rosa (organitza AV. Alba-rosa)
Plaça de l’Escoltisme (organitza Av. Parc Torre-roja)
Plaça de Lluís Burción (organitza AV. Hispanitat)

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here