A Esplugues  es va presentar al darrer ple una moció conjunta de PSC, CiU, ICV i ERC en defensa de la unitat del Baix Llobregat, en la línia de la declaració conjunta del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat, que va ser aprovada sense cap vot en contra. A més, aquesta setmana es duran a terme diverses accions institucionals en defensa de la unitat territorial i política de la comarca

Esplugues

El document defensa la integritat territorial d’una comarca que es veu amenaçada per les reformes de l’Administració pública.

El text defensa el manteniment de la unitat del territori i recorda que des de fa dècades els municipis han treballat per la consolidació d’una identitat comarcal amb el suport del Consell Comarcal, que exerceix per llei competències que li delega el govern català, entre les que es troba la prestació de serveis d’atenció a les persones i de promoció econòmica, social i territorial.

El PPC es va abstenir, mentre la resta van votar-hi a favor.

Les institucions i entitats del Baix Llobregat es mouen per defensar la comarca

Demà s’espera que el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i el Consell Comarcal del Baix Llobregat duguin a terme diversos actes en defensa de la comarca.

El Centre d’Estudis realitzarà roda de premsa que tindrà lloc el dimarts 25 de juny de 2013 a les 11:00 hores a la seu del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (C/ Estelí, 10 de Sant Feliu de Llobregat), on presentarà una declaració a favor de la comarca.

Per la seva banda, el Consell Comarcal entregarà a les 13h, una “Declaració en defensa de la integritat territorial de la comarca del Baix Llobregat”  als diputats i diputades de la comarca. Han confirmat la seva presència la diputada Eva Granados, pel grup del PSC; Lorena Vicioso, pel grup d’ICV-EUiA; Anna Simó, pel grup d’ERC i Jaume Bosch, pel grup d’ICV-EUiA.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here