Amb el títol ‘Com fer front a les noves demandes d’ús públic en els espais naturals periurbans’ a principis de mes es va celebrar, a Atenes, una Jornada Tècnica de Fedenatur, la Federació Europea d’Espais Naturals i Rurals Metropolitans i Periurbans. L’objectiu de discussió també ser va abordar la importància de la col·laboració social en la gestió d’aquests espais per garantir el seu futur

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a realitat constatada a tots els parcs periurbans europeus és que la demanda social d’ús pateix un increment progressiu, especialment la celebració de proves esportives i altres manifestacions de participació col lectiva.

El consens comú de tots els gestors d’aquests parcs periurbans sotmesos a tantes pressions és que l’ús del parc i la participació en activitats col lectives ha de ser l’oportunitat de coresponsabilitzar al ciutadà en les bones pràctiques i sensibilitzar-lo en la seva protecció, fent que aquests esdeveniments col lectius, aquesta qüestió sigui una part important i essencial.

Durant la jornada es va visitar el Mont Hymettus, el pulmó verd de la conurbació d’Atenes (4 M. d’habitants), que té unes dimensions similars a Collserola (més de 8.000 ha), però que ha estat encara molt més castigat pels incendis, doncs les condicions climatològiques d’aquelles contrades són molt més extremes que les nostres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here