Diputats i diputades de la comarca del Baix Llobregat, entre els quals Anna Simó (ERC), Eva Granados (PSC), Jaume Bosch i Lorena Vicioso (ICV-EUiA), van firmar ahir la declaració d’alcaldes i alcaldesses en què es promou la defensa de la integritat territorial de la comarca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n un acte realitzat a la seu del Consell Comarcal, el president de la institució, Joaquim Balsera, ha agraït l’adhesió dels diputats a la declaració en què es defensa el Baix Llobregat com una comarca amb una consolidació històrica, amb sentiment de pertinença i una realitat econòmica, social i històrica.

Una declaració en què es demana al govern de la Generalitat que es creï una comissió amb representació de la comarca per negociar sobre l’avantprojecte de Llei del Governs Locals català i evitar la desaparició de la comarca.

Balsera va recordar la voluntat del Consell Comarcal i dels municipis per millorar l’eficàcia de les administracions però també ha insistit que tota reorganització no ha de suposar la desaparició del Baix.

Jaume Bosch, diputat per ICV-EUiA, va indicar que tot i la influència evident de l’àrea metropolitana es poden trobar fórmules que no passin per la desintegració del Baix Llobregat. Bosch va afirmar que el seu grup presentarà esmenes a l’avantprojecte.

Per la seva banda, la diputada socialista Eva Granados, va posar com a exemples d’innovació en la governança la creació de la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat, que va definir com “un model d’èxit de concertació de polítiques i de serveis reconegut arreu”, i la iniciativa de l’agència Innobaix a partir del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses.

Anna Simó, diputada per ERC, va manifestar el suport del seu grup parlamentari a la declaració d’alcaldes i va subratllar que cal que se senti la veu de la comarca i de les seves institucions en el debat sobre l’avantprojecte de llei. Simó va apuntar que el seu grup està a favor que s’apliquin criteris d’eficiència administrativa amb el respecte a la identitat pròpia de la comarca. Per la seva banda Oriol Junqueras (ERC), tot i que no va poder assistir a l’acte, va fer arribar la seva intenció de signar la declaració.

L’acte celebrat al Consell va comptar també amb l’assistència dels vicepresidents del Consell Comarcal.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here