Aquests guardons son un reconeixement a les persones i institucions que contribueixen al prestigi esportiu, cultural, social i econòmic del municipi baixllobregatí i han donat el tret de sortida de la Festa Major de Gavà d’enguany. En la segona edició dels Premis Ciutat de Gavà, el Premi d’Honor ha recaigut en Guillermo de Prada, que en els 36 anys com a secretari de l’Ajuntament va ser un referent de servei públic i dignificació de l’administració local

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha presidit aquest vespre el lliurament dels Premis Ciutats de Gavà. Uns guardons, que es convoquen bianualment, i que distingeixen persones, entitats i institucions de la ciutat que contribueixen a la promoció i al prestigi de la ciutat. Per a l’alcalde, Joaquim Balsera, aquests premis “són una manifestació, sobria, austera però molt sincera d’allò que representa la nostra ciutat: senzillesa però alhora voluntat, treball, entrega i dedicació”. L’alcalde ha agraït la tasca del jurat, “una una tasca complicada i també magnífica perquè resumeix les persones, les entitats, les empreses, els clubs, les associacions, en definitiva, l’esperit del que som nosaltres, d’allò que hem construït”.

Els primer guardó de la vetllada, que consisteix en una insígnia de plata i variscita, una escultura de l’artista gavanenc Antonio Hervás Amezcua i un diploma acreditatiu, ha estat el Premi Ciutat de Gavà d’Economia, que ha recaigut en l’empresa Complementos Sanitarios SA (COMSAN). El jurat, presidit per l’alcalde, i integrat per persones destacades de la vida social, cultural i econòmica de la ciutat, ha reconegut la trajectòria d’aquesta empresa de matriu gavanenca fundada ara fa 50 anys i sempre vinculada estretament amb a ciutat per haver destacat a l’hora de competir internacionalment aplicant criteris de modernització i innovació permanent. COMSAN, dedicada des dels origens a la fabricació de seients i tapes de WC de resina fenolica per a Roca, és un exemple d’una generació d’emprenedors de caracter loca i familiar que, sense perdre aquest tarannà ha fet creixer una empresa en base a patents i productes d’abast mundial.

El Premi Ciutat de Gavà de Cultura i Educació ha estat un guardó compartit per dues entitats gavanenques:Esbart Dansaire Bruguers i Amics de la Dansa, de la qual n’és sòcia la primera. Amb aquest premi, el jurat ha volgut destacar la tasca de conservació i coneixement de la dansa tradicional i popular, i també la dansa contemporània, així com la trajectòria de formació i difusió d’aquesta disciplina artística amb un fort arrelament a Gavà i amb vocació de projecció exterior. Durant la cerimònia a l’Espai Maragall, s’ha atorgat el Premi Ciutat de Gavàd’Esport al Club d’Handbol Gavà, per l’ascens a Primera Nacional, una nova fita que culmina una feita ben feta al llarg de més de cinc dècades tant en l’àmbit de la competició con en el de la difusió de l’handbol.

En la categoria de Solidaritat i Acció Cívica, el Premi Ciutat de Gavà ha recaigut en l’Associació de familiars de Discapacitats Intel·lectuals de Gavà, ADISGA. Amb aquest guardó, el jurat ha volgut destacar la seva tasca integradora i estimuladora d’un col·lectius amb necessitats específiques i que ha de poder desenvolupar totes les seves capacitats, així com el seu caràcter d’entitat sense ànim de lucre i de compromís amb la ciutat. La vetllada s’ha tancat amb el Premi d’Honor Ciutat de Gavà, que ha recaigut en Guillermo de Prada, secretari de l’Ajuntament durant 36 anys i que va deixar el càrrec ara en fa dos.

Tot i que no ha pogut rebre personalment el guardó, l’alcalde, ha lloat la seva implicació professional i personal vers Gavà: “Guillermo de Prada ha estat i és un exemple d’allò que hem de transmetre a la societat des de les administracions: la integritat, la honestetat i la dedicació al servei públic. Ell ha estat el mestre de molts funcionaris i funcionàries de l’Ajuntament però també és qui ha inspirat a molts dels governants municipals en la transformació de Gavà, una ciutat de la qual ens sentim orgullosos, i del seu Ajuntament des de la recuperació de la democràcia”. La vetllada ha estat amenitzada amb la música i els balls de les formacions locals Espai Escènic, Body & Soul i Amics de la Dansa, cosa que l’alcalde ha qualificat com a “una mostra del nostre suport al món de la cultura local”.

La cerimònia del lliurament dels II Premis Ciutat de Gavà obre la programació de la Festa Major de Sant Pere, que omplirà de música, cultura, art i lleure tots els racons de Gavà fins al proper diumenge, 30 de juny.

Consulta l’agenda d’activitats:

Dijous 27

Divendres 28

Dissabte 29

Diumenge 30

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here