Concerts, cultura popular i tradicional, art i esport van omplir Gavà el cap de setmana passat. La Festa Major es va desenvolupar sense cap problema i enmig d’un gran ambient on persones grans i nens i nenes, es van divertir amb un programa farcit d’actes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls Premis Ciutat de Gavà van donar dimecres el tret de sortida de la Festa de Sant Pere de la localitat, esdevenint un reconeixement a les persones i institucions que contribueixen al prestigi esportiu, cultural, social i econòmic del municipi.

Els castellers també van tenir protagonisme durant unes festes que van posar de relleu la cultura popular i tradicional amb actes que van contribuir a reforçar la identitat de Gavà com a ciutat.

La colla castellera de Gavà es va presentar oficialment dissabte, coincidint amb la celebració d’aquestes festes de Sant Pere, amb una actuació que va tenir lloc a la plaça de l’Església, a les 12 hores.

La imatgeria festiva i les entitats de cultura popular de la vila, també van ser protagonistes amb la inauguració d’una exposició sobre aquest tema, al Museu. L’exposició mostra els elements i les entitats representatives de cultura popular de Gavà, acompanyats, per conèixer-les millor,  amb informació de l’origen i la història de cadascuna, i es podrà visitar durant tot l’estiu al Museu, en concret fins el 22 de setembre.

Com no podia ser d’altra manera, també es van poder veure bèsties i foc pels carrers de Gavà, per celebrar com calia la Festa Major. La companyia General del Foc va organitzar, com és tradició, l‘esperat correfoc de Sant Pere amb la participació de les bèsties de la localitat, i tres colles convidades.

Però abans, un vaixell despistat havia estat navegant pel centre de Gavà. La cercavila marinera de la companyia Toniton va animar els carrers de la Illa del Centre i la Rambla; i en formaven part un capità, tres mariners… i fins i tot un pirata que anava d’amagatotis al darrere del vaixell fent de les seves amb tothom que es trobava pel camí.

La Mostra Comercial i el Mercat Medieval van acaparar l’atenció a la rambla de Gavà. La ciutadania va omplir el tram des de Vayreda fins a l’estació de Renfe, durant les dues jornades en que es va poder visitar.

L’art va esdevenir també un protagonista indiscutible de la Festa Major, amb el Circuit Arts. Tres centres de belles arts gavanencs van participar en aquest itinerari artístic que també va ser interactiu. Circuits Arts va ser l’aposta indiscutiblement més artística de tot el programa de la Festa Major de Gavà Sant Pere 2013.

I per descomptat, no va faltar la música. D’entre els múltiples concerts i activitats musicals que es van celebrar durant els dies de festa, en va destacar la de Macaco, que va obtenir un multitudinari seguiment. La plaça Francesc Macià es va omplir de gom a gom per gaudir dels ritmes del cantant barceloní, en una actuació on va tocar, des dels temes més recents, fins els hits més coneguts.

Es tractava, sens dubte, de l’actuació estrella del programa de Festa Major de Sant Pere 2013, que va estar farcit de concerts, exposicions, activitats esportives, ballades de sardanes, atraccions de fira…

La Festa Major de Sant Pere 2013, doncs, va dir adéu després de 4 dies intensos d’actes on música, dansa, esport, cultura i tradició van fer les delícies de grans i petits.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here