El 29 de juny passat es va celebrar un taller ciutadà per elaborar propostes per al desenvolupament sostenible de Begues. La sessió, a més, va servir per organitzar diversos grups de persones que es reuniran mensualment per treballar en diversos aspectes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls grups, dirigits per responsables de la ciutadania, treballaran per definir el model de desenvolupament del poble a partir de tres àmbits temàtics diferents: el medi ambient, el patrimoni i la cultura; la qualitat de vida i el desenvolupament econòmic; i la convivencialitat.

En total s’han format una dotzena de grups, cadascun dels quals treballarà un projecte diferent, com poden ser els anomenats espais de silenci, el desenvolupament econòmic basat en els principis cooperatius, o el turisme sostenible. També es plantejaran projectes com ara horts comunitaris, la promoció d’activitats slow a la natura, o el foment del treball en xarxa de les entitats del poble.

Després de reunir-se cada grup per separat, es farà una posada en comú de la feina feta a cada projecte, de tal manera que es donarà una idea global de la direcció que pren el procés participatiu, i es definiran línies de treball per avançar conjuntament.

El procés participatiu Begues Cittàslow va començar l’abril passat i al llarg del maig i el juny s’han organitzat diversos actes per informar sobre la filosofia dels territoris serens i reflexionar sobre el model de desenvolupament que ha de seguir Begues. A partir d’ara s’inicia una segona etapa en què s’han desenvolupar projectes concrets que estructurin aquest model i el portin a la pràctica.

En cas que estigueu interessats en formar part d’algun dels grups, us podeu adreçar al correu electrònic beguescittaslow@gmail.com per deixar les vostres dades de contacte (nom i cognoms, adreça electrònica i telèfon), així com per indicar-nos en quin o quins grups us agradaria implicar-vos.

Vegeu els grups de treball clicant AQUÍ

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here