El 7 de juliol es van iniciar les excavacions a la Cova de Can Sadurní a Begues, enmarcades dins el projecte “Arqueologia del Garraf”. El Castell d’Eramprunyà de Gavà, també acull un camp de treball d’arqueologia per a gent jove

Cova de Can Sadurní

24 joves de tot el món participen en l’excavació de la Cova de Can Sadurní i l’adequació de l’exterior del jaciment per poder fer visites obertes al públic.

Les persones participants, amb edats compreses entre 18 i 30 anys, col·laboren voluntàriament en aquesta iniciativa, que s’emmarca dins del projecte Ciutadans compromesos, de la Federació Catalana de l’Esplai.

L’activitat està coordinada per un equip de professionals encapçalats per l’arqueòleg Manel Edo, que dirigeix l’excavació. A part de les actuacions a l’interior de la cova, les persones voluntàries treballaran en l’entorn més immediat del jaciment, però també a la zona que l’envolta, com la Masia de Can Sadurní, en què es faran intervencions en els forns de calç i una barraca de vinya de pedra seca.

El camp de treball l’organitza el Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l’Arqueologia del Garraf Ordal (CIPAG), l’Ajuntament de Begues, la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Centre d’Estudis Beguetans, la Fundació Catalana de l’Esplai i l’Associació Catalana de Cases de Colònies.

 Castell d’Eramprunyà

Una iniciativa en què participen 24 joves catalans i que els ofereix la possibilitat de gaudir d’un entorn de lleure i convivència als joves mentre participen en les tasques de recerca arqueològica del castell, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Un element patrimonial ubicat en el Parc natural del Garraf.

El camp de treball d’arqueologia s’emmarca en la campanya que promou anualment la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, sota l’organització de la Fundació Pere Tarrés, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Gavà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here