El Consell Esportiu del Baix Llobregat i el Consell Comarcal van convocar el passat dimecres 10 de juliol a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí a més de 350 persones en una sessió informativa adreçada a tot el teixit associatiu de la comarca, en resposta a la campanya d’inspeccions de treball i seguretat social que està posant en perill la supervivència de moltes entitats amb un profund arrelament al territori

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] la reunió, el Consell Comarcal va defensar la necessitat que s’estableixi una normativa específica o règim propi en matèria laboral per a les organitzacions esportives.

La inauguració de l’acte va estar a càrrec de la Sra. Lourdes Borrell Moreno, Vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Sr. Salvador Valls Cuello, president del Consell Esportiu del Baix Llobregat que van donar la benvinguda a tots els assistents. A més, aquesta jornada va comptar amb la participació d’experts en dret laboral, el Sr. Víctor García Souto, Cap de Serveis d’Assessorament i Gestió de la Fundació Catalana de l’Esplai i la Sra. Francisca Cano Fernàndez, tècnica de Suport Associatiu especialitzada en la gestió laboral d’entitats, amb una ponència titulada: “La gestió de les persones als clubs esportius”.

Un cop realitzada la presentació amb l’explicació d’alguns supòsits pràctics i simulacions de costos sobre casos reals, es va procedir a atendre i resoldre dubtes i situacions concretes que van exposar els assistents.

Per concloure la jornada i davant la gravetat de la situació que alguns assistents van verbalitzar durant el seu torn de paraula envers el perill de la viabilitat del nostre sistema esportiu i l’extraordinària pressió dels terminis imposats, el Sr. Salvador Valls va informar que des del Consell Esportiu del Baix Llobregat, en coordinació amb els ajuntaments de la comarca, s’ha elaborat un Pla d’acció per donar suport a les entitats esportives i acompanyar-les en la defensa del que és, sens dubte, una situació injusta.

Per una altra banda, el Consell Esportiu del Baix Llobregat obre una línia d’acompanyament i suport tècnic a les entitats perquè tinguin tota la informació necessària i disposin dels mitjans per afrontar aquesta situació. A partir de demà hi haurà una nova secció d’assessorament per a entitats al web: www.cebllob.cat, amb tota la informació, documentació i un recull de les publicacions en premsa.

 

Departament: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here