La Diputació de Barcelona ha iniciat novament la campanya Cuida les platges i cuida’t tu, que té com a objectiu que els 25 municipis del litoral barceloní vetllin per la protecció i la promoció de la salut de les persones en aquests espais naturals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa campanya s’emmarca en la col·laboració amb els ajuntaments costaners de la província de Barcelona que el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona realitza, des de la dècada del 1990, en l’àmbit de la seguretat i salubritat a les platges, en la doble vessant educativa i tècnica, i que en el nou marc pressupostari es manifesta com a un repte.

En els àmbits de salvament i socorrisme, la Diputació aporta als ajuntaments un ajut econòmic que suposa, per terme mig, un 20% de les despeses municipals, adreçades bàsicament a la contractació dels serveis de salvament i socorrisme i al manteniment i lloguer de les seves infraestructures.

La campanya inclou la dotació de diferents materials als ajuntaments. Per exemple, senyals tipus banderola, per tal de donar visibilitat als llocs de socors. També s’han distribuït 25 pòsters d’infoplatja per a aquests llocs. Aquests pòsters informen de forma ràpida i actualitzada de les dades climatològiques, com la temperatura ambient i de l’aigua, l’estat de la mar i l’índex de radiació ultraviolada. Així mateix, s’han lliurat 15.000 polseres identificatives per tal de tenir els infants identificats, en cas de pèrdua, amb un número de telèfon.

Les intervencions en l’àmbit educatiu s’adrecen a totes les persones usuàries. Així, per als infants s’han distribuït 5.500 contes dels Pirates de la Platja, perquè coneguin els riscos que hi ha a la platja i aprenguin a minimitzar-los.  I, per als adults, s’han distribuït 75.000 ventalls que, a més de refrescar, informen dels consells bàsics de salut per protegir-nos del sol, evitar els riscos del mar i per actuar davant les picades de meduses.

A més, s’han entregat 100.000 mini contenidors de brossa tipus cucurutxo, amb els quals s’ajuda a mantenir en condicions més higièniques la sorra de les platges, ja que serveixen per dipositar les burilles de les cigarretes o altres restes petites.

Es pot trobar la informació sobre aquests materials, així com una sèrie de recomanacions adreçades als tres elements diferenciats que ens trobem a les platges: el sol, el mar i la sorra; per tal de conèixer-ne les virtuts, però també com fer-ne un bon ús per evitar riscos per a la nostra salut a l’espai web específic de platges de la Diputació de Barcelona.

Des d’aquest web, també es pot consultar la informació dels equipaments de les platges de la província de Barcelona, dels accessos amb transport públic i privat, de la disponibilitat de cadira amfíbia adreçada a facilitar el bany de les persones amb mobilitat reduïda, de la possibilitat o no de presència de gossos a les platges, així com consultar si les platges disposen d’algun tipus de distintiu de la qualitat o guardó.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here