El Centre d’Educació Ambiental Can Coll acollirà la 9a Nit dels Ratpenats. L’activitat té com a objectiu donar a conèixer aquests petits mamífers així com la seva importància com a bioindicadors de l’estat de conservació del medi natural

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Parc Natural de la Serra de Collserola participa un any més en la celebració de la Nit dels Ratpenats. Serà la novena edició d’aquesta proposta a Catalunya, i la quarta vegada en que el Consorci del parc hi participa.

A Collserola, l’activitat es desenvoluparà avui al Centre d’Educació Ambiental Can Coll. A les 18:30 s’iniciaran les activitats amb diversos tallers de manualitats per als més petits. Després es farà una xerrada divulgativa amb una projecció d’imatges. La proposta finalitzarà amb una passejada nocturna pels voltants del centre per tal d’observar l’activitat dels ratpenats mitjançant l’ús de detectors d’ultrasons.

És una activitat recomanada a partir de 8 anys i gratuïta, però cal inscripció (trucant al telèfon 93 280 35 52, de dilluns a divendres de 9.30 a 15 h).

Es tracta d’una activitat de divulgació per donar a conèixer, sobretot a un públic familiar, el món d’aquests petits mamífers. Igual que al Parc, hi haurà convocatòries a tot Catalunya. És una proposta liderada pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i s’emmarca en la Bat Night Europea, que enguany ha celebrat la seva 17a edició.

Els ratpenats són uns bioindicadors de l’estat de conservació del medi natural ja que són molt sensibles a possibles canvis o evolucions del clima. A més, algunes espècies no només són indicadores de l’estat de conservació dels boscos, sinó que també són bons indicadors dels efectes del canvi climàtic sobre l’ecosistema.

Tot i la seva vàlua des del punt de vista ecològic, els ratpenats són uns desconeguts per la majoria de la població pels seus hàbits nocturns i per la seva difícil detecció. Actualment, les noves tecnologies emprades per al seu estudi ha obert noves possibilitats. Gràcies a aquestes noves eines, la Serra ha passat de tenir 4 o 5 espècies registrades a tenir-ne 9.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here