La diputada baixllobregatina de CiU Mercè Jou, assegura que el tripartit “va prioritzar la promesa de construcció d’infraestructures” enlloc de donar “resposta a les necessitats de salut de la població”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n resposta a la diputada de CiU, Mercè Jou; el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que el futur de l’Hospital de Viladecans passa per seguir sent un hospital general bàsic de referència com ha estat fins ara. El conseller ha assegurat que “el primer objectiu” és que l’hospital recuperi una activitat que es fa fora del territori, perquè de “7.000 atencions amb ingrés hospitalari que es fan fora, no està justificat que se’n vagin fora al voltant de 2.400”.

La diputada de CiU ha apuntat que el Baix Llobregat és “una àrea amb una oferta d’equipaments hospitalaris de diferent tipologia, que han de definir el seu paper i coordinar la seva activitat”. Mercè Jou ha destacat el rol i la importància de l’Hospital de Viladecans i que “ha de seguir jugant  un paper molt important en l’atenció als ciutadans de la seva àrea d’influència”.

En aquest sentit, la diputada Jou ha recordat en la seva pregunta al Govern de la Generalitat que el tripartit “va prioritzar les promeses de construcció de grans infraestructures” per sobre de “la resposta a les necessitats de salut de la població”. La diputada ho ha contrastat amb la tasca de l’actual Govern de la Generalitat, basada en “potenciar la cooperació i la col·laboració entre dispositius assistencials, creant un autèntic sistema de serveis en xarxa”.

La diputada de CiU ha recordat que algunes d’aquelles promeses es van exemplificar “quan es va anunciar al 2008 que es construiria l’Hospital de Viladecans i al 2010 només hi havia un solar amb herbes”. Per això, Jou ha reivindicat i posat en valor “la revisió del pla d’inversions” perquè s’adapti a “la nova realitat sanitària”.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here