Els jutges entenen que no hi ha base per atribuir-li un delicte de tràfic d’influències

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) ha arxivat la causa contra l’exministre socialista José Blanco per prevaricació i tràfic d’influències al cas “‘Campió”.

És una decisió sense gaires precedents perquè el jutge instructor, José Ramón Soriano, va sol·licitar la setmana passada que es tramités el suplicatori al Congrés dels Diputats per poder jutjar Blanco.

En canvi, la Sala estima els arguments de la defensa i conclou que no hi ha base per atribuir a Blanco un delicte de tràfic d’influències per les gestions que va fer respecte a una nau industrial a Sant Boi.

La investigació a José Blanco s’ha centrat a saber si va intervenir en la concessió d’autoritzacions per a instal·lar una nau industrial de Transportis Azkar, propietat de l’empresari gallec José Antonio Orozco, amic de l’exministre, en uns terrenys pròxims a l’aeroport del Prat, a Sant Boi.

L’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, ja va declarar al març de l’any passat com testimoni al Tribunal Suprem (TS) en el marc de l’operació Campeón i va negar qualsevol tracte de favor per part de l’ajuntament de la localitat, en la concessió d’una llicència d’obra al vicepresident e Transportis Azkar, José Antonio Orozco. Blanco també va negar cap contacte amb l’alcalde de Sant Boi al que va assegurar “que ni el coneixia”.

Ara, el Suprem entén que no hi ha base sòlida per atribuir a Blanco un delicte de tràfic d’influències en el cas de la concessió d’aquesta llicència d’obra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here