El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Consell Comarcal del Baix Llobregat trasllada les reivindicacions de la plantilla i les persones usuàries de l’Hospital de Viladecans al Ple del Consell, a través d’una moció que reclama que l’hospital no perdi categoria i que es mantingui la proposta d’ampliar-lo i modernitzar-ne les instal·lacions

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l portaveu del grup d’Esquerra al Consell Comarcal, Jordi Albert, a la vista de les declaracions efectuades pel conseller de Salut, Boi Ruíz, durant la sessió de control del Parlament de Catalunya, considera que “encara que sembla que s’allunya el perill de transforma l’hospital en un macroambulatori, queda molta feina per fer, especialment per garantir l’ampliació i modernització de les actuals instal·lacions de l’hospital”.

Segons Jordi Albert “la mobilització cívica i política viscuda a la comarca els darrers mesos està donant fruits, i avui el conseller, al Parlament, s’ha compromès a mantenir el centre com a “hospital bàsic de referència” i fins i tot a incrementar-ne el nombre d’usuaris, de forma que els 8.000 pacients anuals tractats passin a 10.500”. Per això, segons Albert, “cal seguir pressionant políticament i cívicament el govern, per tal que aquestes paraules no acabin en paper mullat, i es garanteixi el mantenimes de les especialitats actuals i que l’ampliació de l’hospital no quedi desprogramada”.

L’ampliació de l’Hospital de Viladecans va ser prevista l’any 2006, i el 2008 ja hi havia un projecte redactat i aprovat. Del projecte, el 2010 se’n va executar la reforma de les urgències i la unitat de cirurgia ambulatòria, amb la construcció de tres nous quiròfans, i el passat 2012 es van acabar de reformar dos antics quiròfans més. Segons Jordi Albert, “ara cal preparar-se per reformar, modernitzar i ampliar tot el bloc residencial, que és obsolet, i fer realitat unitats projectades com ara les d’hemodiàlisi i rehabilitació funcional, els 18 llits d’UCI, i l’ampliació del servei d’urgències”.

Jordi Albert recorda que, amb l’actual nombre de llits disponibles a l’hospital, la població que el té de referència només disposa de 0,6 llits per miler d’habitats, ràtio que és una tercera part de la mitjana catalana. En relació al possible trasllat d’operacions complexes a l’Hospital de Sant Boi, que no és de l’Insititut Català de la Salut, Jordi Albert recorda també que “a partir de les dades oficials, el cost per pacient tractat a Viladecans és de 1.750 €, mentre que el cost per pacient tractat a Sant Boi és de 1.930 €. Per tant, resulta antieconòmic i contrari a tota lògica desmantellar Viladecans i traslladar pacients, especialitats i tractaments a Sant Boi”.

ERC ha presentat diverses iniciatives al Parlament, i també a l’Ajuntament de Gavà, on dijous 25 de juliol es votarà una moció similar a la presentada al Consell Comarcal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here