L’ICS ha certificat que el centre pot funcionar amb el màxim de garanties posibles. El consistori baixllobregatí va aprobar en el seu darrer ple una moció per a la ràpida obertura del CAP, on també es critica durament la durada del tancament i la manca d’informació oficial

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l CAP Mas Font de Viladecans reprendrà la seva activitat habitual el proper dilluns després d’haver patit una emanació tòxica el passat 12 de juliol que va obligar al seu tancament.

Segons ha informat el Departament de Salut, l’Institut Català de la Salut ha encarregat un seguit d’exhaustives avaluacions que certifiquen que el centre pot funcionar “amb el màxim de garanties possibles”.

Durant el temps que ha estat tancat s’han realitzat diverses avaluacions, tant dels sistemes de subministrament de gas, climatització i neteja com de totes les zones del centre i no s’ha detectat cap anomalia. Finalment s’ha procedit a la neteja de tot el centre i del sistema de climatització.

El consitori va exigir la obertura mitjançant una moció al darrer ple

El text demanava la “ràpida obertura” del centre i mostrava “la discrepància profunda” de l’Ajuntament per la durada de les actuacions que han provocat el tancament del servei. Denunciava, a més, la falta d’informació oficial, ja que, “a data d’avui –25 de juliol– no comptem amb un comunicat oficial per part del departament de salut de la Generalitat”.

La moció recordava que “el divendres 12 de Juliol, es va haver de desallotjar i tancar per seguretat l’àrea bàsica de Salut (ambulatori Mas Font). El tancament, que es va produir com a mesura preventiva, tal i com diu el Pla d’Emergències referent a Centres de Salut, va estar provocat pels episodis d’irritació de les vies altes respiratòries d’alguns treballadors a la sala de neteja. Davant dels fets, l’Ajuntament de Viladecans, que ha col·laborat en tot moment, agraeix la seguretat amb la que s’ha treballat. Però discrepa profundament de la durada de les actuacions”.

El Ple viladecanenc va denunciar que el tancament del CAP, que dóna servei a 40.000 persones, “està comportant molta incomoditat als veïns i veïnes de la nostra ciutat. Sumat a que la gestió de la informació ha estat massa lenta (a data d’avui no comptem amb un comunicat oficial per part del departament de salut de la Generalitat) i a l’especial sensibilitat amb la que actualment la nostra població viu les incidències envers els equipaments de salut, creiem necessari elevar la queixa continuada de ciutadans i ciutadanes mitjançant aquesta declaració, que té com objectiu la ràpida obertura de l’equipament Ambulatori Mas Font”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here