Més d’un centenar de persones han assistit aquest dilluns al vespre a la jornada de portes obertes de la campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment de Santa Margarida de Martorell

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls assistents han vist els treballs que durant tres setmanes fan una vintena d’estudiants d’arqueologia d’universitats catalanes, basques i poloneses, sota la direcció del Centre d’Estudis Martorellencs, la col·laboració de Museus de Martorell i el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Martorell.

Els treballs engloben quatre-cents metres quadrats a l’ala nord-oest de l’edifici i que, tal i com expliquen els tècnics, seguiran excavant l’any vinent a causa de la complexitat i dimensions de l’espai.

La vetllada ha comptat amb una exposició sobre les excavacions fetes i els mètodes i tècniques seguits, i també sobre l’evolució del tipus d’hàbitat des de la vil·la Romana i fins la masia, feta pel vicepresident del Centre d’Estudis Martorellencs, Alfred Mauri. L’acte ha continuat amb una visita a la nova zona excavada i amb la projecció d’un audiovisual.

Excavacions en un sector inèdit

La xerrada d’Alfred Mauri ha servit per donar a conèixer les feines que es fan al sector escollit, que fins ara no s’havia tocat, i on el conferenciant ha explicat que “hem començat a trobar teules, argiles, restes de murs i de tombes del segle XVI, tot i que també n’hi podria haver del segle XIII”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here