Concorreguda jornada de portes obertes al jaciment de Santa Margarida

Concorreguda jornada de portes obertes al jaciment de Santa Margarida

Més d’un centenar de persones han assistit aquest dilluns al vespre a la jornada de portes obertes de la campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment de Santa Margarida de Martorell

Els assistents han vist els treballs que durant tres setmanes fan una vintena d’estudiants d’arqueologia d’universitats catalanes, basques i poloneses, sota la direcció del Centre d’Estudis Martorellencs, la col·laboració de Museus de Martorell i el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Martorell.

Els treballs engloben quatre-cents metres quadrats a l’ala nord-oest de l’edifici i que, tal i com expliquen els tècnics, seguiran excavant l’any vinent a causa de la complexitat i dimensions de l’espai.

La vetllada ha comptat amb una exposició sobre les excavacions fetes i els mètodes i tècniques seguits, i també sobre l’evolució del tipus d’hàbitat des de la vil·la Romana i fins la masia, feta pel vicepresident del Centre d’Estudis Martorellencs, Alfred Mauri. L’acte ha continuat amb una visita a la nova zona excavada i amb la projecció d’un audiovisual.

Excavacions en un sector inèdit

La xerrada d’Alfred Mauri ha servit per donar a conèixer les feines que es fan al sector escollit, que fins ara no s’havia tocat, i on el conferenciant ha explicat que “hem començat a trobar teules, argiles, restes de murs i de tombes del segle XVI, tot i que també n’hi podria haver del segle XIII”.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt