Durant aquest mes d’agost, cada dia descobrirem un nou municipi del Baix Llobregat. 30 localitats diverses: platja, muntanya, riu, nord, sud, delta…la riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i patrimonial d’una comarca per descobrir o redescobrir. Gaudeix de l’estiu al Baix Llobregat!

Castelldefels

Situada entre la mar mediterrània i el massís del Garraf, Castelldefels disposa d’òptimes comunicacions amb l’aeroport, el port i la ciutat de Barcelona.

A més dels atractius derivats dels seus 6 quilòmetres de platja, hi trobem el Canal Olímpic, equipament idoni per als amants dels esports nàutics.

Entre el seu ric patrimoni cal destacar el castell, del XVII, l’església romànica – amb restes d’un poblat iber a l’interior -, i les torres de guaita, llegat de l’època dels pirates (XVII).

Una important oferta hotelera i de restauració, basada en serveis de qualitat, completen part de les grans possibilitats que el municipi ofereix.

Una platja de bandera

La platja de Castelldefels, la més llarga i ampla de l’àrea metropolitana i la que rep més visitants després de la ciutat de Barcelona, mostra aquest estiu la Bandera Blava, la «Q» de Qualitat, el distintiu SICTED i la bandera Ecoplayas.

A la platja de Castelldefels s’hi poden practicar esports acuàtics, banyar-se en les tranquil·les aigües del Mediterrani o prendre el sol plàcidament.

El Castell

El Castell s’alça en el punt més alt d’un turó, en posició dominant sobre la franja costanera entre el massís del Garraf i Barcelona. La meitat meridional del Castell està constituïda per la capella, originàriament romànica, d’una nau i transsepte, i les dependències annexes: la rectoria, la sagristia, el cementiri i el pati d’accés.

Un seguit de camins de passeig pugen a poc a poc cap al Castell fins a arribar al Parc del Castell, en diferents recorreguts, rics en vegetació amb espècies exòtiques com la lagundària i el margalló.

El cim del turó és doncs un punt òptim per a l’ observació del massís del Garraf, la serra de Collserola, el plà de Barcelona, la muntanya de Montjüic, el Delta del Llobregat i la línia de costa.

El Baix Llobregat

Una envejable ubicació geogràfica situa el Baix Llobregat a poc més de 15 minuts del centre de Barcelona. Amb l’aeroport al seu territori, la completa xarxa de comunicacions -tant per ferrocarril com per carretera- i la gran diversitat d’equipaments i d’activitats que ofereix, fan del turisme una de les seves millors armes.

Mar, riu i muntanya defineixen el territori. Als més de 15 km d’extenses platges de què disposa, s’afegeixen les serralades del Garraf, l’Ordal, Collserola i la majestuosa muntanya de Montserrat, idònies per al senderisme i les activitats a la natura; i el riu, en el seu tram final, origina el delta del Llobregat, d’incalculable valor i riquesa ecològica.

El Modernisme, emblema comarcal, està representat per l’església que Antoni Gaudí construí a la colònia Güell. Els punts d’interès són variats i abundants: des de termes romanes fins a palaus del XIX, d’espectaculars coves a colònies tèxtils.

Una rica gastronomia basada en producte autòctons amb denominació d’origen, manifestacions culturals i festes tradicionals (algunes d’interès nacional), així com una infraestructura turística de qualitat, converteixen el Baix Llobregat en comarca de caràcter i marcada personalitat. Possibilitats múltiples, contrastos sorprenents i descobriments continus fan que visitar-la sigui obligat.

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here