Per tal de recuperar l’espai i disminuir el risc d’incendi a la zona, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola ha dut a terme dos nous enderrocs d’horts il·legals a Vista Rica (Sant Cugat del Vallès) i Can Capellans (Molins de Rei)

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]er a fer realitat que el Parc sigui un espai natural una de les activitats essencials del Consorci és recuperar el territori malmès.

Per aquest motiu durant el mes de juliol, s’ha dut a terme una acció en finca pública, a Vista Rica – tocant a la carretera de la Rabassada-, i també a la finca privada de la masia de Can Capellans.

Aquesta última actuació permetrà concloure un camí que millorarà la xarxa bàsica de pistes forestals, un element clau per a la prevenció i extinció d’incendis.

Les ocupacions il·legals del sòl per a instal·lar horts, especialment en finques privades, encara que també en finques públiques, tenen origen abans de la creació del parc de Collserola l’any 1987.

El problema d’aquestes activitats no és la transformació de sòls forestals en espais agrícoles, concretament horts, sinó que aquestes activitats utilitzen estris de tota mena.

Els materials reciclats que utilitzen per a efectuar tancaments, terraplens, magatzems, dipòsits d’aigua, construcció de coberts i espais d’habitatge, delimitació d’àrees d’aparcaments, etc…, fan que el territori ocupat esdevingui un autèntic abocador d’escombraries incrementant el risc d’incendis a la zona, a banda de que constitueix una apropiació indeguda de l’espai.

 

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Autor foto: CPNSC

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here