Sant Vicenç dels Horts serà present a les VII Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat que es celebraran el 27 de setembre a la Colònia Güell. El Forn Romà de Sant Vicenç, del segle I dc, es pot visitar a la zona de museu habilitzada a la Biblioteca Municipal

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]ota el títol El patrimoni al servei dels serveis públics , l’arxivera municipal, Roser Calpe, explicarà els usos que se li donen al Forn Romà com a equipament patrimonial integrat en les polítiques culurals del municipi, una situació que converteix aquest equipament en dinamitzador cultural del territori, a més de ser un element identificatiu de Sant Vicenç dels Horts.

Les VII Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat es faran el 27 de setembre a la Colònia Güell, amb la col·laboració del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, els ajuntaments de la comarca, la Diputació de Barcelona i la Generalitat.

Aquesta edició porta per títol El patrimoni cultural generador d’activitat econòmica i s’emmarca en les Jornades Europees del Patrimoni.

El Forn Romà de Sant Vicenç

A l’indret on ara hi ha la Biblioteca Municipal hi havia hagut dos casals del segle XVI, un dels quals era conegut com les Voltes.

Durant les obres del nou edifici es van descobrir al subsòl unes importants restes romanes corresponents a dos períodes diferents: un taller ceràmic del segle I dC, i una instal·lació per a l’elaboració d’oli, dels segles IV-V dC.

Una part d’aquestes restes i diverses troballes arqueològiques es poden visitar a la part de l’edifici de la biblioteca habilitada com a museu i sala d’exposicions.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here