El Consell Comarcal del Baix Llobregat vol apel·lar al diàleg i demana respecte per les institucions actualment vigents, arran de les declaracions fetes pel president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, en què proposava crear una nova comarca que agrupi els municipis del Baix Llobregat Nord

Ampliada 

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, ha fet una apel·lació al consens que fins ara ha caracteritzat la manera de fer de la política a la comarca del Baix Llobregat, i com a mostra d’aquest fet ha recordat que el passat 5 de juny es va dur a terme la signatura d’una declaració conjunta d’alcaldes i alcaldesses de la comarca, un acord unànime que també va ser subscrit per Salvador Esteve com alcalde de Martorell i en el qual es demana, entre altres coses, la unitat de la comarca del Baix Llobregat.

En aquesta declaració, els alcaldes i alcaldesses es manifestaven a favor del manteniment de la integritat territorial de la comarca davant dels projectes de reforma que promouen els governs de la Generalitat i de l’Estat. També recordava que des de fa dècades els municipis han treballat per la consolidació d’una identitat comarcal amb el suport del Consell Comarcal, que exerceix per llei competències que li delega el govern català.

Entitats i associacions de tota la comarca han mostrat durant els darrers mesos el seu suport a la institució comarcal i en contra de la dissolució de la identitat comarcal del Baix Llobregat així com de les seves institucions. El passat 1 de juliol una àmplia representació del món associatiu i d’entitats de tota la comarca van mostrar la seva defensa perquè es mantingui la integritat territorial del Baix Llobregat. Organitzacions i associacions d’àmbits que van des del turístic a l’esportiu, fundacions, sindicats, col·lectius de restauració, petites i mitjanes empreses i entitats de caràcter social es van donar cita a la seu del consell comarcal per expressar el seu rebuig a que el projecte de llei elaborat pel Govern faci desaparèixer la comarca i que els municipis que la integren acabin distribuïts entre l’espai de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i a d’altres comarques.

L’oferta de diàleg ha estat una constant per part del Consell Comarcal davant el debat de la nova llei de governs locals, ha subratllat Balsera, qui ha recordat també que el diàleg s’ha de produir en dues bandes: “Igual que escoltem, s’ha d’escoltar també a les institucions i a la societat civil de la comarca”.

ICV del Baix Llobregat defensa la unitat de la comarca davant les declaracions de Salvador Esteve

Els ecosocialistes recorden a Esteve que ell també va subscriure el pacte defensant la unitat territorial del Baix Llobregat, i afirmen que continuaran lluitant per el futur del Baix Llobregat mitjançant la campanya que van iniciar abans de vacances #SOMBAIXLLOBREGAT

El passat 5 de juny es va dur a terme la signatura d’una declaració conjunta d’alcaldes i alcaldesses de la comarca, un acord unànime que també va ser subscrit per Salvador Esteve com alcalde de Martorell i en el qual es demana, entre altres coses, la unitat de la comarca del Baix Llobregat. Per aquest motiu, ara ICV del Baix Llobregat no entén aquestes declaracions d’Esteve, proposant la creació d’una nova comarca que aglutini els municipis del Baix Llobregat Nord. Per als ecosocialistes, això és una manca de lleialtat institucional i reclamen que l’alcalde de Martorell es retracti.

Des d’ICV defensen que el Baix Llobregat té una identitat històrica, cultural, i sobretot social; fruït del treball i de la lluita de la seva gent. Una comarca que s’ha fet a sí mateixa, sovint oblidada pels governs de CiU. Així doncs, ICV dóna suport al comunicat del Consell Comarcal i demana lleialtat institucional a tots els sota signants del pacte per a la unitat del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here