La celebració del centenari dels gegants vells de Molins de Rei, en Miquel i la Montserrat, és la principal novetat de la Festa Major d’enguany. Uns gegants que il•lustren el cartell i que seran els protagonistes del pregó. Aquest dilluns es fer la presentació del programa en un acte a la Federació Obrera

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Festa Major de Molins de Rei 2013 ve marcada per la consolidació de les activitats més populars combinada amb la incorporació al programa dels actes de celebració del centenari de la Colla Gegantera.

D’aquesta manera, a actes com el Camell, la cursa de Sant Miquel, els balls i concertes, les jornades gastronòmiques, els espectacles de foc… s’hi podran sumar un pregó gegant, una exposició sobre el centenari dels gegants, la trobada gegantera més multitudinària que mai s’hagi vist a Molins de Rei (amb més de 150 gegants d’arreu del país que inclouran diverses colles del Baix Llobregat, com els gegants de Martorell o els de Pallejà), i la Tarda dels Cent, que es convertirà en una mostra de gegants emblemàtics.

Altres novetats del programa d’enguany són la vetllada d’òpera al Foment amb El Barber de Sevilla; els assaigs oberts dels castellers; el concurs de fotos a Instagram; l’ampliació de la carpa de la Llibertat; així com l’organització d’activitats en nous espais del barri de La Granja i el Pont de la Cadena. Cal esmentar també que aquest han s’han hagut de modificar alguns recorreguts per les actuacions a la via pública que s’estan duent a terme en punts del municipi.

L’alcalde i regidor de Cultura de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha destacat que “el programa d’aquest any, més que mai, aglutina la riquesa associativa que tenim al municipi i ho concentra en uns dies i ho treu al carrer perquè absolutament tothom en pugui gaudir”.

Casals ha volgut felicitar a en Miquel i la Montserrat perquè “tindran una celebració a la seva alçada”, i ha subratllat que “els gegants són les figures més antigues de les nostres festes, són un element de les nostres arrels i les nostres tradicions, i són una de les moltes coses que ens distingeixen com a poble i com a país”.

De la seva banda, el 1er tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha destacat que “la festa és patrimoni de la gent i, per tant, és important que es visqui intensament”. A més, Paz ha volgut “felicitar a totes les entitats per l’esforç i la il·lusió que un cop més han posat en l’organització de totes les activitats que ens acompanyaran durant aquests dies”.

La Festa Major de Molins de Rei tindrà lloc entre el 26 i el 29 de setembre. Consulta aquí el programa festa major 2013

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here