El ple de l’Ajuntament de Martorell va aprovar aquest dilluns al vespre una moció d’adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. La moció va ser aprovada per 15 vots a favor, els dels regidors de CiU, ICV i ERC, i 4 vots en contra, els del PSC i el PP

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a moció l’havien presentada CiU, ICV i ERC. Els seus portaveus van defensar el dret del poble de Catalunya de decidir el seu futur a través d’un procés democràtic, transparent i plural. El PSC hi va votar en contra després de retirar una moció semblant que havia presentat sense passar-la per la Junta de portaveus de dilluns passat i que havia estat esmenada pels regidors de CiU i ERC, el vot en contra dels del PSC i l’abstenció dels d’ICV i el PP. Pel seu cantó, els regidors del PP van votar en contra amb l’argument de la Constitució espanyola.

La sessió va aprovar de forma unànime el conveni per donar continuïtat al Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, i la inclusió de l’actual Pla de Joventut a la convocatòria de subvencions de la Generalitat. També es va donar el vist-i-plau a les dues festes locals de l’any vinent.

Llum verda municipal a la consulta

La moció aprovada acorda “adherir-se al Pacte nacional pel dret a decidir a través de la plataforma www.dretadecidir.cat” i “promoure que els municipis i les entitats, associacions i agents econòmics es sumin també a aquest procés democràtic de l’exercici al dret a decidir i a la celebració d’una consulta sobre el futur econòmic de Catalunya”.

L’Ajuntament de Martorell s’ha adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir per 15 vots a favor i 6 en contra, després de comptar amb l’acord de les tres formacions que havien presentat la moció conjunta acordada a la Junta de portaveus (CiU, IC-V i ERC). El PSC i el PP van adduir arguments distints per votar-hi en contra.

Els portaveus de CiU, Xavier Fonollosa, d’ICV, Xavier Gómez, i d’ERC, Adolf Bargués, van argumentar que  és “democràtic, transparent i plural el dret del poble català a decidir el seu futur mitjançant una consulta davant l’actual situació de bloqueig polític, financer, social, cultural i lingüístic de Catalunya en el si de l’estat espanyol”. Els tres partits van clamar per una consulta que permeti expressar el punt de vista de tothom, tant dels independentistes com dels que no ho són, i van fer palès que aquesta és una reclamació que fa la societat civil a través de les darreres demostracions de força al carrer.

El PSC va argumentar no estar en contra del dret a decidir, però va votar-hi en contra després de retirar una moció paral•lela sobre el tema. Els socialistes no van acceptar una esmena votada a favor per CiU i ERC, on reclamaven afegir al redactat que l’Ajuntament s’adheriria al Pacte Nacional. El PP, per la seva banda, s’hi va oposar argumentant que la consulta és “il•legal i anticonstitucional, i que aquesta s’ha de fer amb el vot de tots els espanyols”.

Altres temes

L’equip de govern va proposar una modificació de crèdit per ampliar la partida de material esportiu del CIES, en detriment d’altres partides pressupostàries, entre d’altres la de la pàgina web de l’ajuntament. El regidor d’hisenda va manifestar que des de el 2008 s’han gastat més de 58.000 euros en el web municipal, a aquesta qüestió el portaveu d’ICV va demanar que donat que es tracta d’una eina de comunicació municipal (o així hauria de ser) no s’hauria de fer servir de manera partidista, que la informació hauria de ser plural i donar veu a tots els ciutadans i ciutadanes de Martorell.

Finalment, CiU, PSC, IC-V, PP i ERC van posar-se d’acord en la proposta que les dues festivitats locals de l’any vinent siguin el 28 d’abril, que coincidirà amb el dilluns de la Fira de Primavera, i el 9 de juny, que és la segona Pàsqua. Aquesta segona data substitueix la del 16 d’agost, que el 2014 tindrà lloc en cap de setmana.

El Ple de setembre va trobar un consens total per aprovar la sol•licitud del conveni administratiu entre l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) i l’Ajuntament. Aquest acord permetrà mantenir l’activitat del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç l’any vinent, amb una dedicació de 17.544 hores.

En la part de preguntes i interpel·lacions, a pregunta d’Iniciativa la regidora de Benestar va dir que no es tancaria el CAP de Torrent de Llops tot i que estan buscant una nova ubicació per a la biblioteca.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here