El dimarts 17 de setembre van començar les obres d’arranjament del camí d’accés al riu Llobregat que preveuen la recuperació d’aquest espai per a ús ciutadà. L’actuació permetrà millorar la connexió entre la zona urbana i l’espai fluvial, amb l’objectiu de potenciar el marge del riu com una zona de passeig per a vianants i ciclistes. Els treballs tenen una durada prevista de quatre mesos

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n concret, s’actua en una superfície de prop d’11.000 m2 compresa entre el parc del Llobregat i la cruïlla de sota de l’autopista B-23.

En el marge del parc del Llobregat es restauraran els ferms del terreny i es construirà una rampa de formigó per accedir-hi.

També es millorarà el paviment existent en el pas que hi ha sota el carrer del Pla i fins al camí lateral del marge esquerre de la llera del riu.

Al llarg del camí es crearan petits miradors i zones de descans, amb bancs i altres elements de mobiliari urbà.

A més, s’incorporaran senyals indicatius en diferents punts de la zona per facilitar el passeig i alhora informar la ciutadania sobre aspectes relacionats amb el paisatge.

L’actuació inclou també la millora de la vegetació de la zona, amb l’aportació d’espècies adaptades als diferents espais del camí.

El cost total del projecte, que supera els 331.000 €, es finança al 50% entre el Fons Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i l’Ajuntament.

Per primera vegada s’invertirà en la recuperació d’aquest espai natural i la ciutat podrà gaudir d’un mirador al riu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here