Els Cargolins van tornar a descarregar aquesta Festa Major l’anhelat 4 de 8, un any després del primer, completat a la Festa Major del 2012. A més a més, el conjunt dels tres castells descarregats per la colla (7 de 7, 4 de 8 i 3 de 7 per sota) constitueixen la millor actuació de la història dels espluguins

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls cargolins van obrir l’actuació de diumenge, amb la seva aposta més segura, el 7 de 7. Era la sisena vegada que la colla descarregava aquesta estructura, estrenada ara fa un any.

En segona ronda, els Castellers d’Esplugues van afrontar el repte més important de la jornada, el 4 de 8. El castell es va mostrar segur fins l’entrada de dosos, quan va començar a tremolar i a perdre les mides progressivament. Malgrat tot, els castellers van suportar les envestides fins la sortida de quints, moment en què el 4 de 8 va asserenar-se novament.

La tercera ronda va donar lloc al tercer 3 de 7 aixecat per sota de la temporada dels Castellers d’Esplugues, que va patir una forta batzegada en la darrera aixecada. Amb la confiança que els cargolins van agafant mica en mica en aquesta construcció i la moral pels núvols després del 4 de 8, el 3 de 7 per sota va sobreviure als seus moments més delicats, completant una actuació per emmarcar.

Els Castellers d’Esplugues van acabar descarregant dos pilars de 5 simultanis, amb una estrena al pis de terços d’un dels espadats.

D’altra banda, les colles convidades van completar dues actuacions d’alt nivell. Els Capgrossos de Mataró van descarregar el 4 de 9 amb folre, el primer que s’aconsegueix a Esplugues de Llobregat i el tercer castell de 9 descarregat a la localitat.

Els Castellers de Sants van descarregar el 5 de 8 i un pilar 6 que volen fer pujar un pis ben aviat. L’alt nivell de castells descarregats per les colles convidades en els darrers anys a la Diada de Festa Major, està contribuint a donar prestigi a aquesta actuació que, amb aquest any, ja en fa tres consecutius que celebra castells de 9.

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here