L’equip d’Oncologia de l’Hospital Sant Joan de Déu va fer el pregó de la festa que es va allargar del 20 al 22 de setembre. Hi va haver diverses activitats de sensibilització i conscienciació socials, així com un festival benèfic per a diverses ONG’s, a més de les activitats tradicionals com el Correfoc, els castellders o les actuacions musicals i de dança

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Festa Major d’Esplugues 2013, del 20 al 22 de setembre, va tenir un vessant molt solidari. El pregó el va fer l’equip d’Oncologia i Hematologia de l’Hospital Sant Joan de Déu, centre maternoinfantil de referència a Catalunya i ubicat a Esplugues. La doctora Ofèlia Cruz el va llegir en representació de tot l’equip.

La programació, molt variada, va comptar també amb diverses activitats de sensibilització i conscienciació socials, com les XI Jornades de Sensibilització sobre la Integració de les Persones amb Discapacitat, amb activitats, tallers i parades, l’espectacle ‘Vbenes: el preu de l’abundància’, d’Enginyeria Sense Fronteres, sobre la necessitat d’adaptar els hàbits de consum a les necessitats reals i l’exposició ‘Acció humanitària: una resposta coordinada’, de Creu Roja.

A més, l’Associació Cultural Gent Constructiva d’Esplugues i l’Ajuntament van organitzar diumenge 22 el festival benè- fic ‘Duendes con Arte’, amb actuacions flamenques durant tot el dia al parc de la Solidaritat, que van culminar amb l’actuació del grup Triana. Durant el festival es van recollir donacions per a tres ONG’s: Associació Alba Pérez contra el Càncer Infantil, Associació Catalana Lupus EG i Associació de Famílies d’Acollida de Catalunya.

Menys pressupost, mateixa diversió

El pressupost destinat a la Festa Major 2013 es va reduïr un 10% respecte al 2012, però es van incrementar els recursos propis i la implicació de les entitats per mantenir l’ampli ventall d’activitats.

Segons el regidor de Cultura, Eduard Sanz, “això suposa que en els darrers cins anys, hem retallat la partida de festes en un 50%”. Tanmateix, no van faltar a la cita cap dels actes més representatius.

Malgrat els ajustos, la Festa Major d’Esplugues va comptar amb artistes coneguts com la cantant Merche -concert al que van assistir unes 4000 persones- i el grup Los Rebeldes, a l’escenari del carrer Sant Antoni Maria Claret.

Com a novetat, el tancament de la festa va tenir un sabor molt mediterrani, amb un concert d’havaneres a la plaça Catalunya, preludi del gran espectacle piromusical que va acomiadar la Festa Major 2013. Una altra incorporació al programa va ser la cercavila infantil que es va fer dissabte 21 al matí.

Un moment important de la Festa Major va ser la XX Diada Castellera de diumenge 22 al migdia, a la plaça Santa Magdalena, que va comptar amb l’actuació de Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants i Colla de Castellers d’Esplugues. Els Cargolins van realizar la millor actuació de la seva història, amb el segon 4 de 8 com a principal conquista; però també amb 7 de 7 i un 3 de 7 aixecat per sota (més informació).

Activitats per a totes les edats

Entre la resta d’activitats del programa, el Mercat Medieval va ser una de les que més expectació va suscitar. Ple de paradetes i ambientació, la sensació era realment de passejar per un mercat antic d’una ciutat medieval, en un recorregut que portava els vianants fins la porta de l’església, i on a més de paradetes on poder comprar artesania, productes gastronòmics i naturals, etc. també hi havia bars amb diferentes ofertes culinàries, i animació per a la canalla.

Així mateix, les tradicionals propostes per a nens i nenes, com les passejades en poni, i les nits musicals per a la gent jove -entre elles, la festa Ràdio Flaixbac, amb el “Vaparir tour”, un altre èxit rotund de públic-, es van barrejar amb les manifestacions d’arrel més popular a càrrec de les entitats, les trobades gastronòmiques i les competicions esportives.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here