Descobreix gràcies a La Porta del Delta (Centre d’Informació i Promoció del Delta del Llobregat), dotze noves rutes per conèixer una de les zones naturals més especials del Baix Llobregat i de Catalunya. En aquesta segona part, et proposem 6 rutes per a passar un matí al Delta. Apropa’t al Delta i tria el teu camí!

La ruta dels Carrabiners – Del Prat Carrabiners a Semàfor-Carrabiners

Comencem l’itinerari a cal Gana. Creuem l’avinguda Onze de Setembre i prenem el camí de la Bunyola. Quan trobem el tram final asfaltat girarem a la dreta per enllaçar amb el camí de la platja.

A l’alçada de la rotonda podem veure l’antiga granja de la Ricarda reconstruïda. Seguirem el camí que va paral·lel a un petit canal i una línia de plataners i passarem davant de l’edifici de la Telegrafia , ubicat dins del recinte aeroportuari . Si seguim aquest camí, trobarem una mica més endavant el mirador d’avions .

Passat el mirador deixarem el camí de la platja i tombarem a l’esquerra pel camí de València. Seguirem recte pel camí de la Bunyola fins arribar al mar. Allà hi trobarem el mirador de la Bunyola.

Des d’allà, tot seguint el camí de la dreta arribarem al primer edifici d’interès: la caserna de Carrabiners . Una mica més endavant , ens trobarem la passera de fusta que ens permet l’accés a l’edifici del Semàfor.

Més informació aquí: La ruta dels Carrabiners

El camí de la platja – El Prat: de la vila a la platja

Comencem l’itinerari a cal Gana. Creuarem l’Av. Onze de Setembre i agafarem el camí de la Bunyola. Al final del tram asfaltat girem a la dreta per enllaçar amb el camí de la platja.

A l’alçada de la rotonda podem veure l’antiga granja de la Ricarda reconstruïda. Seguim el camí que va paral·lel a un petit canal i una línia de plataners i passarem davant de l’edifici de la Telegrafia , ubicat dintre del recinte aeroportuari i seguirem fins arribar als miradors d’avions .

El camí gira a la dreta, i segueix pel camí de València, tot seguint les instal·lacions aeroportuàries. Ens apropem a la nova torre de control de l’ aeroport , en funcionament des del 2004. El camí tomba finalment a l’esquerra, ja en direcció mar. Passarem per sota de la tercera pista de l’aeroport i arribarem a l’inici del Parc Litoral. Passarem davant de la pineda de can Camins , deixant a l’esquerra el nou Centre Municipal de Vela .

Si tenim ganes d’allargar la ruta, podem seguir pel passeig marítim, passant davant del CRAM, fins arribar a la torre mirador del final de la platja, que ens permetrà gaudir d’unes espectaculars vistes de la platja del Prat i de les instal·lacions de l’aeroport.

Més informació aquí:  El camí de la platja

El cor del Delta – Del Prat als Espais Naturals del Riu

Comencem l’itinerari a cal Gana. Creuarem l’Av . Onze de Setembre i agafarem el camí de la Bunyola. Al final del tram asfaltat tombarem a la dreta per enllaçar amb el camí de la platja.

A l’alçada de la rotonda podem veure l’antiga granja de la Ricarda reconstruïda. Seguirem per un camí que va paral·lel a un petit canal i una línia de plataners. Avançat el camí trobarem l’edifici de la Telegrafia , ubicat dintre del recinte aeroportuari i seguirem fins arribar als miradors d’avions , on podrem veure de ben a prop com aterren els avions.

Deixarem el camí de la platja i girarem a l’esquerra pel camí de València i el seguim fins arribar als Espais Naturals del Riu , on podrem gaudir de tota la biodiversitat del Delta. Pujarem al mirador de cal Lluquer, des d’on observem tot el tram final del riu fins a la desembocadura; els prats, l’estany de cal Tet i les pinedes litorals.

Us recomanem fer algun dels itineraris interiors per conèixer l’espai o participar en alguna de les activitats que es programen al llarg del trimestre.

Més informació aquí: El cor del Delta

Un tomb pel camp – Del Prat al Parc Agrari

Comencem l’itinerari passejant pel Parc del Riu , un parc urbà que compta amb 7,5 ha on ara s’hi ubiquen jardins mediterranis i diverses opcions d’oci. El camí segueix al costat de la llera del Riu, i passa per davant de la xemeneia de l’antiga fàbrica paperera Torras Hostench , testimoni del passat industrial d’aquesta zona.

Continuem el recorregut, passant per sota del pont del ferrocarril i del pont de l’autovia i enllaçarem amb el camí del Sorral . Tot seguit veurem els camps de conreu de la zona de la Ribera, una de les principals àrees agrícoles i naturals del Prat. Arribem finalment a la masia de can Comes , que data del 1878 i que és seu del Parc Agrari.

Es pot fer un recorregut al voltant de la seu, que ens permetrà veure les masies de la plana agrícola del Baix Llobregat i conèixer l’agricultura al Delta.

Més informació aquí: Un tomb pel camp 

En bici fins a la platja del Prat – De Cornellà/Sant Boi a la platja del Prat

L’itinerari comença a St. Boi. De Sant Boi prendrem el camí del Sorral seguint el curs del Riu Llobregat en direcció al mar. Passarem davant de la passera que creua el Riu cap al marge esquerre i una mica més endavant per la masia de can Comes, seu del Parc Agrari del Baix Llobregat. El camí passa per sota dels ponts de la Ronda de Dalt, la Gran Via i el ferrocarril.

Arribem al Prat a la zona del Parc del Riu un parc urbà on trobarem zones enjardinades, torres miradors i com a element singular, la xemeneia de l’antiga fàbrica paperera Torras Hostench, testimoni del passat industrial d’aquesta zona. Podem fer una aturada al Prat per agafar forces per continuar el camí amb un bon esmorzar de forquilla .

Seguirem el desviament del camí per desviar les obres del pont d’accés al polígon industrial Pratenc i girarem cap a la dreta, fins arribar al camí de la Marina. Aquest tram passa per la zona agrícola de l’Albufera fins arribar a l’entrada dels Espais Naturals del Riu, on els recorreguts interiors només es poden fer caminant.

Girarem a la dreta per seguir el camí de València. Passarem davant dels miradors d’avions on podrem gaudir de l’espectacular sensació de veure com un avió ens passa per damunt del cap. Continuarem pel carril bici fins arribar a la platja del Prat , deixant enrere la torre de control de l’aeroport del Prat.

Més informació aquí: En bici fins a la platja del Prat

Una passejada pel litoral del Prat – De la Platja del Prat al Remolar-Filipines

L’itinerari comença a l’inici de la platja, tot just al costat del Centre Municipal de Vela , un equipament que acull les diferents activitats i serveis vinculats al mar i la platja.

Seguim el passeig marítim per les passeres de fusta sobre la sorra de la platja, fins arribar a les instal·lacions del CRAM , el Centre de Recuperació d’Animals Marins, dedicats a la divulgació de les amenaces que existeixen sobre el medi marí.

Continuem passant per davant de les dunes protegides, on podrem veure i conèixer la vegetació i la fauna que viuen en condicions d’elevada salinitat. Seguim fins arribar a la torre mirador , situada davant de l’estany de la Roberta i des d’on podrem veure les instal·lacions de l’aeroport del Prat.

Continuem per la sorra, passejant per la platja dels miliars, zona que té el distintiu de Platges Verges , pel mínim d’intervencions que té i pel seu entorn i l’excel·lent qualitat de la seva l’aigua.

Una passera de fusta ens deixarà creuar a la platja de Viladecans . Seguirem per la sorra fins a un altra torre mirador i finalment prendrem el camí de la dreta per seguir el camí paral·lel a la riera de Sant Climent i arribar als Espais Naturals del Remolar – Filipines.

Més informació aquí: Una passejada pel litoral del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here