Molts dels gegants centenaris, històrics, emblemàtics i mítics de Catalunya, participaran en aquesta celebració dels 100 anys dels Gegants Vells i els 25 anys del Gegants Nous de Molins de Rei. El cercavila recorrerà els carrers més cèntrics de la Vila

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]hir, més de 500 persones ja es van aplegar per celebrar el 25è aniversari dels anomenats gegants Nous de Molins de Rei, el Bernat i la Candelera. Per commemorar aquest quart de segle, colles geganteres vingudes de Cantabria, País Basc, València i les Illes Balears van ballar ahir a la localitat baixllobregatina.

Però avui s’espera el plat fort, ja que es celebrarà la trobada gegantera més multitudinària que mai s’hagi vist a Molins de Rei, amb més de 150 gegants d’arreu del país.

Entre ells, molts del Baix Llobregat com els de Cervelló, Martorell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern o Sant Vicenç dels Horts. També entre els fillols dels gegants de la ciutat anfitriona,  hi trobem algunes colles baixllobregatines, com els gegants de Pallejà o els d’Esplugues de Llobregat i Castelldefels.

El cercavila començarà a les 11h i s’allargarà fins les 13h. Però després s’espera una tarda que es convertirà en una mostra de gegants emblemàtics, la Tarda dels Cent.

A la plaça de la Vila, la música en directe de SAFOLK rebrà totes les colles, i els Gegants de Molins de Rei estrenaran el seu nou ball propi  “Energia i experiència”.

L’acte acabarà amb un final de festa espectacular que no us podeu perdre.

Per a qui sigui més aficionat als castellers, avui podrà viure la diada castellera de Festa Major de Molins, a les 12:30h a la Plaça de l’Església. Amb els Castellers de Caldes, els Castellers de Solsona i evidentment, la Colla Castellera Matossers de Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here