El Consorci de la TDT del Baix Llobregat Nord ha aprovat avui per unanimitat la seva dissolució, la qual cosa suposa la suspensió definitiva de les seves emissions. L’actual context econòmic, que afecta especialment els ajuntaments, ha determinat aquesta decisió

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Consorci del Baix Nord es va constituir l’any 2010 i estava integrat pels municipis d’Abrera, Collbató, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Martorell, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires, l’únic amb televisió local.

Precisament, la Televisió de Sant Esteve, TV10, una de les emissores locals pioneres a Catalunya, amb emissions des de l’any 1991, va ser la base d’aquest projecte comarcal amb cobertura a bona part de l’àrea metropolitana. En aquell moment, l’acord entre els vuit municipis va evitar la pèrdua del canal, tal i com determinava el nou mapa audiovisual.

En aquest sentit, l’alcalde de Sant Esteve i president del consorci, Enric Carbonell, ha volgut agrair aquest suport, així com el treball de tot el personal que ha format part del projecte.

Des de la seva constitució, el cost econòmic l’ha assumit en solitari l’Ajuntament de Sant Esteve que ha vist com ha anat en augment per la progressiva desaparició de la resta de canals de la mateixa demarcació territorial.

L’1 de febrer la Televisió del Baix Nord va suspendre les emissions de manera temporal a l’espera d’aconseguir algun operador interessat en la gestió del canal. Com que a data d’avui no s’ha trobat cap gestor que fes viable el projecte, i els vuit ajuntaments han manifestat la impossibilitat econòmica per tirar-ho endavant, la Televisió del Baix Nord apaga definitivament el senyal.

En la roda d’intervencions, s’ha posat de manifest que es tractava d’un projecte engrescador però que l’actual context econòmic no ha permès la seva continuïtat. Tot i així, s’ha expressat el desig de recuperar-lo si la situació millorés.

En el cas de Sant Esteve, per la seva trajectòria en l’àmbit televisiu, l’Ajuntament preveu donar continuïtat al projecte audiovisual a través d’Internet i explorar altres possibilitats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here