L’associació ha presentat públicament aquest dijous a Gavà una Declaració a favor de la Comarca del Baix Llobregat. La presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Conxita Sánchez i l’alcalde de Gavà i president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, han presidit l’acte

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, ha destacat que la reforma no respon a una voluntat racionalitzadora de l’administració, sinó que és una reforma ideológica. Balsera ha criticat la voluntat del Govern de dividir la comarca entre la part metropolitana i la que no ho és, i ha defensat que malgrat tot, “la identitat del Baix Llobregat no es pot suprimir”.

Per la seva banda, la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Conxita Sánchez, ha explicat que la Declaració, redactada pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL), mostra el posicionament de l’esmentada associació vers l’Avantprojecte de Llei de Governs Locals de Catalunya presentat pel Govern de la Generalitat. En aquest sentit, el CECBLL es declara a favor de la comarca i de la diversitat de la seva gent, però no d’un tracte desigual dels diferents municipis de la comarca.

Aquí podeu trobar el text de la Declaració

Gavà és el primer de diferents municipis de la comarca on el CECBLL presentarà públicament la seva Declaració. Un acte, que ha inclòs una conferència a càrrec de Gemma Tribó, llicenciada en Filosofia i Lletres, doctora en Història Contemporània i professora de Ciències Socials a la UB; que ha parlat de la història de la comarca, centrada en el desenvolupament agrari del Delta, i en concret de Gavà.

 

Gemma Tribó en la seva intervenció d'avui. A la taula, Joaquim Balsera i Conxita Sánchez
Gemma Tribó en la seva intervenció d’avui. A la taula, Joaquim Balsera i Conxita Sánchez

 

La seva intervenció ha donat pas a la lectura de la Declaració, a càrrec de dos redactors del text: Josep Capmany i Rafael Bellido. L’acte  l’ha tancat Joaquim Balsera, reivindicant  la declaració que el passat 5 de juny va subscriure el Consell d’alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat, on demanaven la preservació de la unitat de la comarca i el consens sobre el futur del Consell Comarcal; i també les adhesions a aquest text de moltes i diverses entitats de la comarca.

Balsera, finalment ha llençat la pregunta de si és casualitat que l’única comarca que es veuria modificada per la Llei de Governs Locals sigui el Baix Llobregat.

El CECBLL ha iniciat una ronda de contactes amb els diversos grups del Parlament de Catalunya per exposar les seves inquietuds recollides en aquesta Declaració i iniciarà una campanya de divulgació de la declaració, per tal de reunir forces per a defensar la unitat del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here