Així ho va aprovar el Ple del Prat de Llobregat, amb els vots favorables d’ICV-EUia i CiU, i els contraris del PSC i el PP. El darrer municipi de la comarca que s’incorpora al Pacte, que s’afegeix a una llarga llista on des del setembre també hi figura Martorell

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l darrer Ple municipal de la localitat baixllobregatina del Prat de Llobregat, va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament al Pacte nacional pel dret a decidir.

La moció presentada per la via d’urgencia per grup municipal de CiU, va comptar amb el suport d’ICV-EUiA i de la pròpia CiU; mentre els grups municipals del PP i del PSC hi van votar en contra.

Aquestes votacions son un reflex exacte de la votció que es va dur a terme al Parlament el passat mes de juny, i per tant, no hi ha hagut sopreses pel que fa a la direcció del vot de les diverses forces polítiques del consistori pratenc.

La moció defensa clarament el Dret a Decidir del poble de Catalunya, donant per entès que allò important és l’exercici de la democràcia de manera activa. El portaveu de CiU, Jordi Gili, va deixar ben clar en la seva intervenció al ple que “el que demanem és poder votar, i que cadascú pugui decidir si vol que Catalunya inicii la vida de la indepèndencia o continuem tal com estem”.

El PP, es va oposar de forma molt contundent a la moció. El portaveu del grup popular, Antonio Gallego, va declarar que “en nom de l’autodeterminació ETA ha matat durant quaranta anys”, i va afegir que “tres manifestacions no poden trencar un país”.

Molts d’altres municipis del Baix Llobregat s’han adherit al Pacte nacional pel dret a decidir. El darrer a fer-ho, abans del Prat, va ser Martorell al ple de setembre (enllaç a la notícia).

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here