En aquest cas, ha estat l’empresa que gestiona el Cementiri de Roques Blanques del Papiol, qui ha apostat per realizar una millora la xarxa bàsica del parc

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’empresa Gestió Integral de Cementiris (GIC) de Nomber, S.L. ha millorat la xarxa bàsica del Parc Natural de la Serra de Collserola redissenyant el traçat i millorant el camí que travessa a la seva finca.

GIC gestiona, entre molts d’altres, el Cementiri Comarcal Parc de Roques Blanques situat al municipi del Papiol. És una empresa que dóna suport al Consorci, des de fa anys, gràcies un conveni de col·laboració. A més a més,  porta a terme accions dins del seu àmbit de gestió (dins de la seva propietat)  per a  millorar l’entorn i la biodiversitat, accions que constitueixen també una millora per al parc.

En aquesta ocasió ha fet el trasllat d’una pista de la xarxa bàsica del parc que travessava les seves instal·lacions. El pas de vehicles de servei interferia en actes i cerimònies funeràries, i representava una molèstia i una disfunció, tant per al cementiri com per al parc.

Per aquest motiu va dur a terme un projecte que ha permès traslladar aquesta pista al perímetre exterior de les instal·lacions del cementiri, donant funcionalitat tant al cementiri com al parc, però evitant interferències. A més, passa al costat d’una bassa artificial creada anteriorment, per afavorir la biodiversitat, especialment els amfibis, que va ser dissenyada pel Consorci i finançada per l’empresa GIC de Nombre, S.L. Tot plegat, una bona millora i un bon exemple de col·laboració.

El Parc de Roques Blanques ha estat un dels pioners de l’estat espanyol en l’aplicació de mesures respectuoses amb el medi ambient, i és l’únic cementiri que compta amb el reconeixement europeu EMAS (Eco-Management Audit Scheme), el registre més estricte a nivell mediambiental.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here