Segons les dades referents a l’apartat de Població de l’Anuari Comarcal del Baix Llobregat, que publica l’Observatori Comarcal, el Baix Llobregat continua creixent però a un ritme inferior al d’anys enrere

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Baix Llobregat augmenta la seva població en el 2012 tot i que a un ritme més sostingut i inferior al d’anys anteriors. L’any 2012 el Baix Llobregat augmenta en 3.094 habitants (fins a un total de 806.799), en la mateixa proporció que les comarques de l’Àmbit Territorial Metropolità i del conjunt de Catalunya.

El creixement natural de la població (naixements menys defuncions) continua sent un any més el principal component del creixement de la població de la comarca.

Tot i això, l’índex d’envelliment, indicador que posa en relació a la població de menys edat (menys de 15 anys) i la de més edat (més de 64 anys), segueix augmentant. L’índex d’envelliment del Baix Llobregat en el 2012 es situa en el 87,6%, és a dir, hi ha gairebé 88 persones de més de 64 anys per cada 100 persones de menys de 15 anys.

El 2011 el saldo migratori amb l’estranger va ser positiu a la comarca però només en 40 persones, i es va reduir considerablement respecte els anys anteriors. El percentatge de població estrangera sobre la població total disminueix al Baix Llobregat per segon any consecutiu i es situa en el 11,4% del total de població.

L’estructura per sexe i edat mostra com segueix augmentant el pes dels grups de major edat, creix lleugerament el pes de la població d’entre 5 i 14 anys i disminueix el pes de la població de 20 a 34 anys d’edat.

poblacio2012

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here