El Telenotícies de TV3 va parlar darrerament sobre les cerveses artesanes, i es va fer ressò que la cervesa més antiga d’Europa no es troba a països nòrdics, sinó a la localitat baixllobregatina de Begues

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]l Telenotícies del passat 14 d’octubre es va emetre una peça informativa sobre una guia de cerveses artesanes, i es va parlar de l’origen de la cervesa.

Juan Carlos Matamala, de la Unitat d’Arqueologia dels Aliments de la Universitat de Barcelona, va ressaltar que la cervesa, al contrari del que es pot pensar, no és un producte amb orígens nòrdics, i va citar com a exemple la cervesa trobada al jaciment de la Cova de Can Sadurní a Begues, la més antiga d’Europa amb uns 5.000 anys d’antiguitat.

Arqueòlegs de la Universitat de Barcelona van arribar a la conclusió, després d’estudiar els sediments que es van trobar al fons d’un recipient del jaciment de Can Sadurní, que fa aproximadament 5000 anys, la comunitat agrícola que vivia en allò que avui és Begues, elaborava cervesa.

Els egipcis van inventar la cervesa fa més de 9000 anys però aquestes les restes beguetanes són les més antigues trobades a Europa.

Vegeu el vídeo de la notícia clicant AQUÍ

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here