La taxa d’atur registrat de les dones a la comarca, continua situant-se per sobre de la masculina (18,2% dones, 14,8% homes)

Collbató

Amb un total de 12 tallers informatius l’Ajuntament de Collbató ofereix a les dones del municipi una nova eina per a facilitar el seu accés al mercat laboral.

Des d’aquest proper 22 d’octubre i fins el 30 de desembre es succeiran les trobades, organitzades amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, a les que es tractaran qüestions com l’ús dels canals de recerca de feina, l’emprenedoria com a via per a l’ocupació o l’entrevista de treball. Cadascun dels tallers, amb un màxim de 20 places per grup, tindrà una durada aproximada d’hora i mitja i es realitzarà gratuïtament a la Sala Portals.

Les dones interessades a prendre-hi part han d’inscriure’s prèviament a les oficines de l’Ajuntament i disposaran, un cop finalitzat el taller, de la corresponent acreditació d’assistència.

Martorell

L’Ajuntament de Martorell, a través del departament de Promoció Econòmica, participa en el Projecte Innovador Pla de Competitivitat del Sector Turístic del Baix Llobregat: Innovació i Ocupació, vinculat a la recol·locació laboral de persones aturades dins del sector turístic, liderat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

El projecte pretén formar 30 persones aturades (preferentment de llarga durada) de la comarca d’entre 30 i 50 anys procedents dels sectors de la indústria i/o de la construcció, per tal de qualificar-les per treballar en empreses del sector turístic. D’aquestes 30 persones participants, en formen part dones aturades de Martorell, seleccionades entre 140 candidates presentades al procés de selecció realitzat entre els municipis col·laboradors.

Les dones residents a Martorell seleccionades es troben actualment a l’atur, tenen entre 30 i 50 anys i provenen de sectors actualment en crisi. Les participants seran formades com a personal de neteja per treballar en el sector turístic, sector diferent del que provenen, facilitant així la seva recol·locació laboral gràcies a aquest innovador projecte.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here