La VII Mostra de Cinema sobre el Món Àrab, Mediterrani i del Pròxim Orient arriba enguany a la seva setena edició, amb una clara vocació de ser un projecte de ciutat (Sant Feliu) i de comarca. En aquesta nova edició amplíen l’àmbit cultural i geogràfic, fet que permetrà a qui s’hi acosti, gaudir de films d’Afganistan, d’Iraq, d’Iran, de Palestina, d’Aràbia Saudita, d’Egipte, de Libia, de França i Bèlgica, d’Itàlia i Canadà; entre d’altres

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons l’organització, “l’escassedat de recursos domina el panorama en tots els vessants de la cultura, i especialment en el cinema, per poder tirar endavant esdeveniments culturals. Tal com dèiem l’any passat, les revoltes als països àrabs, els tambors de guerra en base a la lluita per les fonts d’energia, la crisi econòmica, etc., creiem que encara fan més necessari l’esforç per contribuir a la sensibilització que afavoreixi la convivència entre els pobles mediterranis i del pròxim orient mitjançant la cultura i l’expressió artística”.

En aquesta nova edició amplíen l’àmbit cultural i geogràfic i aixo ho reflecteixen amb un títol nou: passen a anomenar-se “La Mostra de CineBaix, Mostra de Cinema sobre el Mon Àrab, Mediterrani i del Pròxim Orient”, recollint així algunes de les propostes d’ampliar els àmbits cultural i geogràfic de La Mostra. Això els permetrà presentar pel·lícules d’Afganistan, d’Iraq, d’Iran, de Palestina, d’Aràbia Saudita, d’Egipte, de Libia, de França i Bèlgica, d’Itàlia i Canadà i coproduccions amb Algèria, Qatar, Emirats Àrabs Units, Líban, Alemanya, Regne Unit, Israel, Holanda i EUA.

Programació de La Mostra

Seguiu aquest enllaç

+ Mostra

L’objectiu principal de la Mostra és contribuir a la difusió i a la promoció del cinema àrab, mediterrani i del pròxim orien tal Baix Llobregat a fi de donar a conèixer una altra mirada, des de dins i des de fora d’aquestes societats, sobre les seves pròpies problemàtiques i sobre el món actual.

La secció + Mostra te l’objectiu de donar una segona oportunitat de poder visionar les pel·lícules que el públic ha valorar mes. La proposta es programar, durant el mes de novembre i en horaris habituals de cap de setmana, les pel·lícules seleccionades. Quant la pel·lícula seleccionada disposi de versió doblada, en aquesta secció es projectaria en versió doblada, per tal d’arribar al màxim public possible.

Selecció de pel·lícules: La bicicleta verde (‘Wadjda’), de Haifaa al Mansourde; Inch’Allah, de Anaïs Barbeau-Lavalette; La piedra de la paciencia (‘The Patience Stone’) d’Atiq Rahimi; Lo que el día debe a la noche (‘Ce que le jour doit à la nuit’) d’Alexandre Arcady i Un cerdo en Gaza (‘When Pigs have Wings’) de Sylvain Estibal. (Horaris)

Retrospectiva del director Abdellatif Kechiche

director-cuscusL’objectiu d’aquesta nova secció, Retrospectiva, és retre homenatge i donar a conèixer alguns del directors i directores considerats com a més influents del cinema en l’àmbit cultural de què tracta La Mostra de CineBaix.

El director Abdelatif Kechiche, que ha obtingut l’ultima Palma d’Or del Festival de Canes amb la seva pel·lícula La vida d’Adèle, és considerat un dels directors més influents del cinema europeu, i de les seves cinc pel·lícules dirigides, tres d’elles han estat premiades amb alguns del millors premis dels festivals d’àmbit europeu. Kechiche va declarar durant la presentació a Venècia 2010 de Venus negra, que seguia qüestionant l’espectador respecte al seu propi vincle amb el que és diferent i humà.

Les seves pel·lícules no deixen de tractar de la diferència respecte a un cert concepte de “normalitat” i de la dignitat humana dels “diferents”. La Mostra de CineBaix projectarà tres de les obres premiades d’aquest director, com són L’esquive (La escurridiza, o cómo esquivar el amor), que va obtenir el 2005 els Cèsar al millor director i al millor guió original; La graine et le mulet (Cuscús), que va obtenir el 2007 el Premi especial del Jurat del Festival de Venècia i el 2008 els Cèsar al millor director i al millor guió original; i La vie d’Adèle (La vida de Adele), que ha obtingut el 2013 la Palma d’Or del Festival de Canes (repartit entre el director Abdellatif Kechiche i les actrius Léa Seydoux i Adèle Exarchopoulos, protagonistes de la pel·lícula).

Programació infantil de La Mostra: Zarafa (Dissabte 26 i diumenge 27 d’octubre de 2013 a les 17.30h)

Els nens del poblat es reuneixen sota el gran baobab on l’ancià de l’indret els explica la història de la indestructible amistat entre Maki, un nen de 10 anys, i Zarafa, una girafa òrfena que es convertirà en el regal del paixà d’Egipte al rei de França. Hassan, el príncep del desert, haurà de complir la perillosa missió de portar Zarafa fins a França, però Maki està decidit a arriscar la seva vida per tornar la girafa a la seva llar.

Durant el llarg viatge que els portarà de Sudan a París, passant per Alexandria, Marsella i els Alps nevats, s’enfrontaran a grans perills. Maki i Zarafa descobriran que mantenint-se units sempre els superara

Debats i Cinefòrums

Seguiu aquest enllaç

Entrades i abonaments

Preu de cada sessió: 4 euros

Abonaments per a totes les sessions (10) de la Mostra: 25 euros

Gratuït per a socis i sòcies de CineBaix

Dijous dies 17 i 24: entrada gratuïta per a tothom

Venda anticipada d’abonaments: A la taquilla de CineBaix (de divendres a dilluns de 18.30 a 22 hores) a partir del 18 d’octubre

Com arribar-hi

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here