La coordinadora nacional d’ICV va celebrar ahir des d’Olesa de Montserrat, en el marc de la Butifarrada que va celebrar el seu partit, que la consellera revisi els 1.500 casos de beques rebutjades al Baix Llobregat; però va alertar que el seu grup farà aflorar la resta de casos de Catalunya. Unes 200 persones van assistir a l’esdeveniment, en el que van intervenir també membres de diferents col·lectius com la PAH o el Procés Constituent

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]olors Camats va demanar al Govern que no tingui la mateixa actitud amb la pobresa energètica, que la que ha tingut amb les beques menjador i que aprovi mesures preventives aprofitant el debat de pressupostos que començarà en el Parlament de Catalunya en les pròximes setmanes.

“Que el govern sigui preventiu amb aquestes situacions i que no miri cap a una altra banda com ha fet amb les beques menjador i que no hagi d’esperar que denunciem que hi ha beques denegades per posar-se a treballar i prengui la iniciativa i eviti circumstàncies que evitem que ens trobem amb famílies que pateixen fred durant setmanes abans de buscar una solució”, va dir Camats que va demanar que ara que ve el debat de pressupostos “això ja hi sigui contemplat”.

Dolors Camats i Jaume Bosch atenent els mitjans de comunicació
Dolors Camats i Jaume Bosch atenent els mitjans de comunicació

Camats, que ahir va participar en la botifarrada popular del Baix Llobregat Nord -que va aglutinar més de 200 persones- juntament amb el diputat d’ICV-EUiA per aquesta comarca, Jaume Bosch; va celebrar que la consellera ademtés ahir que està revisant els quasi 1.500 casos de famílies que s’han quedat sense beca menjador en aquesta comarca. Amb tot, Camats va avisar al Govern que “no ens aturarem, hem impulsat una campanya i farem aflorar aquestes situacions de famílies que se’ls nega tenir una beca malgrat tenir-hi dret i farem arribar la informació al Govern per a què revisi cas per cas”.

És per això i davant l’arribada de l’hivern i del fred que Camats va fer aquesta crida a evitar que passi el mateix amb els casos de famílies que per raons de capacitat adquisitiva se’ls tallen els subministraments de llum, aigua i gas durant l’hivern. Camats va explicar que des del grup parlamentari d’ICV-EUiA “farem un seguiment de totes aquestes situacions que se’ls denega les beques i altres tipus d’ajuda i començarem una ofensiva perquè cap família es trobi que se’ls talla la calefacció, la llum o l’aigua”, va dir, assenyalant que aquesta serà una “prioritat” durant aquesta tardor.

Camats va recordar que el pròxim ple del Parlament de Catalunya debatrà una moció del seu grup en la que es demana al Govern que s’aprovin mesures per evitar aquestes situacions de pobresa energètica al mateix temps que ha explicat que altres països com França ja tenen legislacions que eviten que puguin donar-se aquestes situacions.

Preguntada pels periodistes sobre les declaracions d’ahir de Pere Navarro en el Consell Nacional del PSC, Camats  va respondre que el que es farà en les pròximes setmanes en el Parlament de Catalunya és donar arguments jurídics a la consulta. “El PSC sempre ens ha dit que son capaços de recolzar la consulta si aquesta és legal. Doncs el que anem a fer en les pròximes setmanes en el Parlament és donar-li aquesta legalitat”, ha explicat Camats que ha afegit que no sap “quins arguments pot tenir el PSC per no donar suport a aquesta via”.

“En tot cas l’únic que podem entendre del que han defensat Rubalcaba i Navarro aquests dies és que ells prefereixen no fer la consulta a canvi d’una reforma constitucional”, va afegir Camats que va deixar clar que “per nosaltres aquesta no ens sembla una opció que es pugui posar sobre la taula”

La coordinadora nacional ecosocialista va explicar que la proposta de la seva formació és que el primer pas és escollir el mecanisme legal pel qual es demana la consulta “per tenir la primera resposta del Govern espanyol que no té arguments jurídics per dir que no i que haurà de tenir arguments polítics”.

Camats també va tancar amb el seu parlament la Butifarrada del Baix Llobregat Nord d’ICV, que enguany va arribar a la seva 17ª edició. A més de les intervencions de dirigents de l’organització, com el diputat baixllobregatí Jaume Bosch o la coordinadora comarcal d’ICV, Candela López; a l’acte també hi van intervenir representants de diferents organitzacions socials com els Iaioflautes, la PAH del Baix Llobregat Nord, el Procés Constituent y CCOO del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here