El proper 30 d’octubre a les 19 hores s’inaugurarà ICARTH (Institució Cultural d’Arts i Humanitats, carrer Orfeó Català, 6-10, al barri de Les Planes de Sant Joan Despí), una proposta valenta en temps de crisi. Així es podria definir aquesta nova institució que dóna els seus primers passos al Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Fundació pedagògica El Brot, que com a institució tan ha fet pels nens/es amb trastorns específics de l’aprenentatge tan a Catalunya com a altres parts de l’estat espanyol, ha treballat, fins ara, dins l’àmbit de l’escolaritat obligatòria i sempre pensant que a l’ escola no hi ha lloc per la desil·lusió, però i desprès?

Pensant en aquest desprès sorgeix la iniciativa d’ una institució com ICARTH Institució Cultural d’ Art i Humanitats, un concepte que serveix per reivindicar les arts i les humanitats en una comarca orfe d’aquest tipus d’iniciatives alhora que rica amb capital humà, un potencial de talent que no sempre troba el seu camí.

Aquest projecte rep l’empenta definitiva quan l’Ajuntament de Sant Joan Despí cedeix una antiga escola com a espai per fer realitat aquest somni. Una institució oberta a tothom: al imaginatiu, al creatiu, a l’artista en tota la seva plenitud , a l’amant de la bellesa, al que es vol preparar per aconseguir un món millor dins les etapes més vulnerables de la persona, els infants i la gent gran, un lloc en definitiva per descobrir i desenvolupar el talent que hi ha dins de cadascun i pugui manifestar-se amb tota llibertat i rigor professional.

ICARTH és ja una realitat ha començat el seu camí amb una àmplia oferta de titulacions pròpies per aquest curs 2013-2014 :

  • Arts pictòriques: Procediments pictòrics, pintura sobre seda, gravat experimental, cartró pedra, scrapbooking.
  • Arts escèniques: Formació en teatre, doblatge, màgia, monogràfics…
  • Art gràfic i disseny: Introducció al modelat 3D, escultura i volum.
  • Humanitats: Iniciació a l’escriptura creativa, el taller dels talents.
  • Atenció sociosanitària: Formació en teràpies naturals, primers auxilis, grups de dol.
  • Formació a mestres: Grafologia, les manualitats dins l’escola, com expressar-se públicament.

A més amb una amplia oferta d’ idiomes: anglès, francès, suec, rus, alemany, portuguès i xinès, partint d’un nou sistema d’aprenentatge de les llengües que pren com a punt de partida l’ estimulació auditiva del propi idioma mitjançant la tècnica TOMATI, i un seguiment individualitzat de l’alumne, a través de la conversa, amb objectius de treball basats en les seves pròpies necessitats.

Però tot això es només un avançament del que ha de venir ja que a partir del curs 2014-2015 ICARTH entra dins el món de la formació professional reglada, amb els ensenyaments artístics d’Arts plàstiques i Disseny, Art floral i Joieria, i a la vegada atenent els Serveis socioculturals de la família i a la comunitat i la preparació del curs d’accés als cicles formatius de grau superior.

Si vols estar al dia d’aquesta petita revolució artística/humanística al Baix Llobregat pots saber més sobre aquesta iniciativa mitjançant el blog icarth.blogspot.com.es i també de forma més personalitzada a traves dels telefons 93 373 57 11 o 629 323 916, i les adreçes de correu : info@icarth.es o info@icarth.com.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here