Una programació amb unes xifres espectaculars: més de 220 pel·lícules rebudes de tot el món, de les quals només 12 formaran part de la Secció Oficial Competitiva. 3 Premiers europees, 2 premiers espanyoles i 2 de catalanes. Prop de 180 curtmetratges arribats a la 12a edició del Concurs de Curts, més de 330 micro-relats…

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]nguany fa 40 anys de la primera vegada que el Teatre de la Peni, va veure néixer l’embrió del Festival actual, i l’organització considera que no podíen tenir millor cartell per celebrar-ho. D’entrada les 5 pel·lícules que faltaven per completar la programació d’aquest 2013:

THE DEMON’S ROOK (James Sizemore, 2013) Dimonis, zombies, poders sobre-naturals, bruixeria, i una dosis enorme de creativitat són els ingredients de The Demon’s Rook. Realitzada amb un pressupost molt baix, la proposta s’aparta bastant dels tòpics del gènere. És una evolució del cinema Gore de sèrie B, amb un tractament de la fotografia molt intel·ligent. Si l’aprenent del diable arriba algun dia a la terra, seguirà les passes d’aquesta opera prima

HATCHET 3 (BJ McDonnell, 2013) Si alguna cosa caracteritza la saga de Hatchet, és sens dubte la fusió entre acció, comèdia i sang i fetge. Adam Green, director de la primera i productor de les dues següents, ha sabut donar la seva pròpia personalitat a la sèrie. Un perfecte final de festa per al Festival, on veurem enfrontar-se a Victor Crowley (el nostre assassí) a la seva nèmesi…

THE PENNY DREADFUL PICTURE SHOW (Nick Everhart, 2013) La Penny està trista perquè cap amic vol venir a veure pelis amb ella. Per això quan n’aconsegueix uns quants, ho donarà tot perquè gaudeixin… Alternant segments de curts amb un fil conductor sensacional, aquesta peli aconsegueix enganxar l’espectador. Sens dubte una de les pelis de ‘segments’ més originals del moment. Tota una premier europea per al Festival.

FOUND (Scott Schirmer, 2013) Un noi molt curiós, uns pares molt protectors, i un germà boig. La pel·lícula més transgressora, independent i arriscada del Festival, ens arriba directe del cinema indie nord-americà. Tant el director, com els actors ens fan entrar de ple en el paper del germà petit de la família. Si l’any passat us va agradar I am bad, found un semblarà excel·lent.

SAFARI (Darrell Roodt, 2013) El found footage d’aquest any, no el protagonitzen zombies, ni posseïts, ni tampoc fantasmes o esperits emprenyats… el protagonitzen animals africans. Diferent en tots els sentits, ens arriba la primera peli sud-africana de tota la història del Festival. Tensió real, moments d’asfíxia, i sobretot una dosi de frescor en el gènere. Una altra de les premiers europees d’enguany.

JURAT 2013 El quart membre del Festival, i convidat especial per aquest 2013, és el carismàtic realitzador canadenc Éric Falardeau. Director de diversos curtmetratges, la seva pel·lícula Thanatomorphose, es va endur el primer premi del Festival l’edició passada. L’Éric serà present durant tot el Festival, on a més presentarà l’edició espanyola en DVD de la seva opera prima.

RETROSPECTIVA 2013 Com sabeu, la Retrospectiva d’aquest any consta de 4 pel·lícules que simbolitzen el lait motive del 2013, la censura en el cinema de gènere. Evidentment fer una selecció de només 4 títols entre tantes i tantes pelis que han patit els diferents censors del moment, s’ha fet espectacularment difícil. Però almenys, en donaran una bona representació, un dels repes que tenia el Festival. Els títols són:

DAWN OF THE DEAD (George A. Romero, 1978), MEN BEHIND THE SUN (Tun Fei Mou, 1988) i A SERBIAN FILM (Srdjan Spasojevic, 2010)

Precisament amb A Serbian Film, s’obrirà el Festival avui 29 d’octubre, amb una taula rodona prèvia per parlar de la censura, on, entre altres hi haurà en Julian Richards, cap de vendes internacionals de la distribuïdora del film, Jinga Films.

PROGRAMACIO 2013 

Dimarts, 29 de octubre

17:00h – Inauguració Secció Oficial a Competició: FOUND [Premier Espanyola]

19:00h – Taula Rodona: La CENSURA al Cinema de Terror (Al Bar La Peni)

20:30h – Secció Oficial a Competició: SAFARI [Premier Europea]

22:00h – Retrospectiva CENSORED: A SERBIAN FILM (Srdjan Spasojevic, 2010)

Dimecres, 30 de octubre

17:30h – Retrospectiva CENSORED: DAWN OF THE DEAD (George A. Romero, 1978)

19:30h – Secció Oficial a Competició: THE DEMON’S ROOK

21:30h – Secció Oficial a Competició: 2/11 DIA DE LOS MUERTOS [Premier Europea]

Dijous, 31 de octubre

17:30h – Retrospectiva CENSORED: MEN BEHIND THE SUN (Tun Fei Mou, 1988)

19:30h – Secció Oficial a Competició: ACROSS THE RIVER

21:45h – Secció Oficial a Competició: DISCOPATH [Premier Catalana]

Divendres, 1 de novembre

17:00h – Secció Oficial Fora de Competició: LOS INOCENTES (Gratuita)

20:00h – Sessió Curtmetratges a Competició I: Semifinalistes

22:00h – Sessió Curtmetratges a Competició II: Finalistes

00:30h – Festa Festival Celtic [Bar Musical Celtic]

Dissabte, 2 de novembre

18:30h – Presentació DVD Thanatomorphose (Amb la presencia d’Eric Falardeau [Director])

20:00h – XXXII 12 Hores de Cinema de Terror

Pel·lícules de les 12 Hores per ordre:

Secció Oficial a Competició: THE PENNY DREADFUL PICTURE SHOW [Premier Europea]

Secció Oficial a Competició: SAVAGED

Secció Oficial a Competició: VHS-2

Sessió Sorpresa Retrospectiva CENSORED

Secció Oficial a Competició: MON AMI [Premier Espanyola]

Secció Oficial a Competició: I AM A GHOST [Premier Catalana]

Secció Oficial a Competició: HATCHET 3

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here