Molins de Rei ha estat la primera població que ha apostat fermament per aquest projecte que ha de revolucionar el panorama de les nostres ciutats i per això és en aquesta població on l’empresa catalana de joves emprenedors ECO-CAN van presentar el seu prototipus d’E-CAN, l’urinari per a gossos únic i innovador que diuen que aviat es convertirà en un referent en el paisatge urbà de les poblacions que aposten per un futur de ciutat que mira el futur, neta, sostenible i ecològica

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’E-CAN és un urinari per a gossos en forma de tòtem , fàcil d’instal.lar, autònom, autorentable, autodesinfectant i ecològic , ja que s’alimenta d’energia solar. Un aparell únic al món, creat i fabricat a casa nostra fruit d’una investigació  molt el.laborada i en constant transformació que parteix d’una necessitat clara ; mantenir les nostres poblacions més netes.

Un dels elements més atractius i que crea un hábit en els nostres fidels amics és un dispensador automàtic de llaminadures per a gossos que farà que les nostres mascotes no vulguin fer les seves necessitats en un altre lloc. A més l’E-CAN, a travès d’aquest aprenentatge que es proporciona al gos, col.labora al civisme i la convivència.

Funcionament  de l’E-CAN: El gos s´instal.la a la reixeta i desprès d’haver fet les seves necessitats, l’aparell dona al seu amo l’oportunitat de premiar-lo amb una llaminadura per haver miccionat a l’aparell. Aquest fet crearà un hàbit en l’animal que l’ajudarà a mantenir netes les nostres poblacions. 3 cops al dia, uns ruixadors programats desinfectaran la base i la reixeta.

Aquest aparell (de la mida  d’un parquímetre), consta de tres elements externs diferenciats i que comparteixen disseny i solidesa:

1 ) Panell solar que genera l’energia necessària pel funcionament dels components electrònics i informàtics de l’E-Can.

2 )  Cos d’acer que conté a l’interior el dipòsit d’aigua, el dipòsit de gal.letes, les bateries d’alimentació de la placa solar i la caixa d’electrònica que controla els elements de funcionament. A l’exterior hi ha el botó per posar-lo en marxa, la maneta que dispensa les gal.letes i en un futur,  un dispensador de bosses i un endoll per carregar telèfons mòbils i tauletes. El cos de l’aparell pot portar el logo municipal , publicitat i els logotips de les marques que proporcionen les gal.letes .

3 ) Una base de reixeta , arran de terra , d’un material pràcticament indestructible i antilliscant que dissimula les taques dels orins. Al seu interior hi ha el material absorvent i odoritzant totalment orgànic.

En l’actualitat, a totes les poblacions, hi ha ciutadans que gaudeixen de la companyia d’una mascota, habitualment d’un gos. Però els gossos tenen necessitats fisiològiques que, a desgrat nostre, fan pertot arreu degradant el nostre entorn i ocasionant brutícia i pudor. S’ofereix així una imatge desagradable dels espais públics  del paisatge i mobiliari urbà. Amb el temps a més , el poder corrosiu de l’orina fa que es deteriorin les façanes dels edificis i alguns elements del mobiliari urbà –amb el perill que això pot comportar–i la necessitat que els haguem de substituir. La despesa municipal s’incrementa i any rera any el problema persisteix.

Les solucions trobades fins ara no són coherents amb les necessitats de mantenir un espai urbà amb les garanties d’higiene i imatge que una població ha de donar. Els Pipicans tradicionals s’han convertit , en la majoria dels casos en espais insalubres (sovint massa pròxims a parcs infantils ) , cars de mantenir i poc recomanables fins i tot per les nostres mascotes.

La solució és doncs l’ E-CAN que instal.lat als carrers, places, mercats, centres comercials oberts, càmpings, platjes , pàrquings etc. es converteix en un nou element del mobiliari urbà modern , innovador, lúdic i amb una funcionalitat clara de servei a la comunitat.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here