Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent van unir forces en la defensa de l’Hospital, i els seus alcaldes, junt amb integrants de la Plataforma en defensa de l’Hospital, van encapçalar la marxa, que segons Carles Ruiz, alcalde de Viladecans; “ha estat la manifestació més multitudinària dels darrers anys a la localitat”. A la manifestació també hi van assistir diversos diputats del Parlament com Eva Granados (PSC), Sergio García (PPC) i Jaume Bosch (ICV-EUiA)

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]nes 5000 persones es van manifestar ahir per  la tarda per reclamar al Govern que l’Hospital de Viladecans es mantingui com a centre de referència i tiri endavant el projecte d’ampliació.

Associacions de veïns, representants polítics i la Plataforma en defensa de l’Hospital de Viladecans van acordar que fossin els alcaldes de les poblacions afectades els que es situessin al capdavant de la manifestació, per reivindicar la conitinuitat d’un “hospital de referència, de nivell II de complexitat, per a més de 200.000 ciutadans de Castelldefels, Viladecans, Gavà, Begues i Sant Climent”.

capçaleramaniAixí doncs, la marxa, que va transcórrer pels carrers de Viladecans, estava formada per membres de la Plataforma en defensa de l’Hospital, associacions de veïns, sindicats i representants polítics, a més de la ciutadania, que va recolzar massivament la protesta. Els alcaldes de Viladecans, Castelldefels i Gavà van encapçalar la manifestació.

El manifest de la concentració demanava que “el pressupost de l’hospital sigui ampliat i permeti oferir-nos una bona qualitat assistencial”. En aquesta línia, els convocants van destacar que “en els últims tres anys el pressupost del centre s’ha reduït prop d’un 17,5%”. A més, van demanar que “la Generalitat compleixi el compromís d’ampliació de l’Hospital, segons el projecte ja existent”.

El recorregut es va iniciar a les sis de la tarda a la plaça Europa de Viladecans, va continuar per l’avinguda de la Generalitat fins l’avinguda Josep Tarradellas i va concloure al arribar a les portes de l’Hospital, on van prendre la paraula els alcaldes de Castelldefels, Gavà i Viladecans, així com els portaveus de la Plataforma, Damian Muñoz, president de l’Associació de Veïns d’Ausiàs March i Gregorio Sánchez, president de la Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat qui va ser l’encarregat de llegir el manifest.

Prop d’un centenar d’entitats van donar suport a la Junta de Personal de l’hospital per mantenir els serveis actuals al centre, que defensen que Conselleria de Sanitat pretén eliminar o traslladar a altres poblacions. No obstant, el Departament de Salut, per la seva banda, va enviar un comunicat aquest dimarts on mostrava el “desacord” amb la informació que les diferents alcaldies ofereixen a la població sobre el futur de l’Hospital.

Preguntat al respecte, Carles Ruiz va declarar per a elBaix.cat, “no entenc el comunicat de Salut. Nosaltres no diem res que no sigui veritat, i no demanem res que no sigui el que s’ha debatut i aprovat en seu parlamentària”. A més, Ruiz va considerar que la “manifestació ha estat un èxit”.

La Plataforma va fer una crida a mantenir les reivindicacions i a participar en la propera acció de l’entitat: el lliurament simbòlic al president Artur Mas de 25.000 signatures en suport a l’Hospital. Aquest acte tindrà lloc el dia 27 de novembre, a les 11 del matí, al Palau de la Generalitat.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here