El diputat baixllobregatí d’ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha arrencat avui el compromís del Conseller de Salut, Boi Ruiz, d’assistir a Viladecans per explicar i aclarir el futur de l’Hospital públic davant de les persones afectades. Durant la sessió de control, Bosch ha preguntat a Boi Ruiz, “quina és l’opinió del Govern sobre la situació i perspectives de l’Hospital de Viladecans?”, en presència de membres de la Plataforma en defensa de l’Hospital

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l diputat d’ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha arrencat avui el compromís del conseller de Salut, Boi Ruiz, d’assistir a Viladecans per explicar i aclarir el futur de l’Hospital públic davant dels afectats.

Davant la postura de Boi Ruiz, que al·legava que tot es devia a un malentès per manca de comunicació, Bosch ha respost: “Si vostè està convençut que el problema és de comunicació, jo el convido a anar a Viladecans el més aviat possible a trobar-se amb els ajuntaments, diputats i diputades de la comarca, i representants de la plantilla i de les persones usuàries, per escoltar els seus dubtes i aclarir-los. S’hi compromet?”, li ha demanat Bosch durant la sessió de control, on també ha recordat la manifestació massiva de fa una setmana en defensa de l’hospital públic.

bosch i lorena“Vostè el dia abans de la manifestació va publicar un agressiu comunicat en que acusava als ajuntaments d’informar malament a la ciutadania i denunciava que es volen obtenir rèdits polítics amb aquest tema”, ha criticat el diputat del Baix Llobregat alhora que li ha demanat la valoració de la manifestació i de les 25.000 signatures que s’han recollit per tal de defensar l’hospital públic.

Durant la seva intervenció, Bosch ha explicat que les sospites del tancament de l’Hospital de Viladecans venen de fa mesos, quan el conseller de Salut va qüestionar el seu paper ; i li va atribuir, segons un  escrit de disset membres de la Junta mèdica, “un nivell assistencial per sota del que estava realitzant, per desviar serveis cap a l’Hospital privat concertat de Sant Boi”. “Després s’ha vist obligat a rectificar. I el que passa ara és que en aquest  procés ha perdut credibilitat”, ha assegurat Bosch.

Per tot plegat, Bosch ha demanat al conseller si l’Hospital de Viladecans seguirà sent l’hospital públic de referència amb capacitat de resoldre el 90% de necessitats de la gent que viu a la seva zona d’influència, partint del projecte elaborat l’any 2008, si s’aturarà la pèrdua de pressupost que ha estat d’un 3’9% l’any 2013, segons el Sindicat de Metges, i d’un 17’5% en tres anys segons les persones usuàries, i si es compromet a què en els pressupostos del 2014 l’Hospital tornarà a disposar del recursos que tenia l’any 2010.

“Manté el compromís d’ampliació de l’Hospital que ha reclamat el Parlament?”, ha insistit Bosch.

Per la seva banda, Boi Ruiz ha reiterat la postura que ja va fer pública la Conselleria de Salut, al·legant que no hi ha cap intenció de tancar l’Hospital de Viladecans i explicant l’aposta de Salut per aquest hospital, recolzant la seva postura amb diverses xifres, que ja es van fer públiques al comunicat de Salut previ a la manifestació en defensa de l’equipament sanitari.

En paraules del conseller, “L’Hospital de Viladecans funciona cada vegada millor des del punt de vista de resultats clínics i d’eficiència en la utilització dels recursos del contribuent. És un hospital que funciona extraordinàriament bé, que ha fet tretze mil intervencions l’any 2012, que en farà les mateixes o més el 2013 i que continuarà fent la mateixa activitat i donant la mateixa cobertura l’any 2014”.

“Deixem d’utilitzar la sanitat pública com un instrument per a altres interessos”, ha reblat Boi Ruiz, avui, en seu parlamentària.

plataformahospivilaparlamentA la sessió hi han assistit membres de la Plataforma en defensa de l’Hospital de Viladecans, que el grup d’ICV-EUiA ha convidat per a que fossin presents durant la pregunta de Bosch al Conseller. Els membres de la Plataforma, vestits amb samarretes roses, han desplegat una pancarta i han entonat algunes consignes durant la sessió, fet pel que la presidenta del Parlament els ha demanat silenci i que guardéssin la pancarta.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here