Avui a les 17h a la porta de l’escola Ernest Lluch de la localitat baixllobregatina es demanarà que la Generalitat compleixi el seu compromís. Al juny d’aquest any, la Comissió parlamentària d’Ensenyament i Universitats del Parlament va acordar per unanimitat, instar al Govern a que posés en marxa la construcció de la tercera escola a Abrera a causa “del dèficit de places escolars del municipi”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a comissió d’Ensenyament del mes de juny, que va comptar amb la presència de membres de les AMPAs i de l’alcaldessa d’aquest municipi, va aprovar unànimement demanar que comencéssin els tràmits per construir l’escola el 2014. Es tractava d’una resolució que van presentar CiU, ERC, ICV-EUiA i el PSC i que va rebre el suport de la resta de grups de la cambra:

“El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a posar en marxa de forma urgent i prioritària els tràmits per a iniciar l’any 2014 la construcció de la tercera escola d’educació infantil i primària a Abrera (Baix Llobregat)”.

Una escola que hauria d’estar construïda des de gener de 2012, però la seva construcción s’ha anat endarrerint, segons la Generalitat “per manca de pressupost”.

L’endarreriment de la construcció de la nova escola, ha suposat temporalitat i manca de mitjans i espais mínims requerits per llei, higiene i seguretat per a l’alumnat, que estudien en barracons des de fa ja tres anys; fet que afecta de manera directa també a l’escola Ernest Lluch del municipi baixllobregatí, que es troba sobre saturada.

Segons l’AMPA Escola Abrera, organitzadora de les mobilitzacions, “continuarem lluitant fins que no veiem l’Edifici construït. És per això que ara necessitem de la vostra ajuda per fer la 2ª manifestació, ARA, perquè estan treballant en el nous pressupostos del 2014, i els hi hem de recordar que seguim aquí, que hi una promesa que porten molts any incomplint i que ara el es moment de complir-la”.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here