La protesta, que es va iniciar ahir a les 10h a la sucursal bancària, es va dur a terme per exigir un lloguer social just i de llarga durada per una parella d’avis olesana de gairebé 80 anys

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l del matrimoni olesà és un dels primers casos que va arribar a la PAH del Baix Llobregat Nord i segons fonts de l’organització, “els va impactar el seu esperit de lluita malgrat estar vivint un dels tràngols més difícils de la seva vida: una execució hipotecària per haver avalat amb el seu pis a un fill”.

La parella, amb gairebé vuitanta anys, van arribar amb la intenció d’aconseguir la dació en pagament, que els deixés lliures d’una vegada per totes de qualsevol deute, i que el banc, malgrat quedar-se amb la titularitat del pis pagat fruit de l’esforç del treball de tota una vida, els permetés viure en règim de lloguer a casa seva.

L’acció va finalitzar amb el compromis d’una reunió a la central del BBVA la setmana vinent, per negociar i tractar el cas en profunditat.

Segons explica la PAH en el seu comunicat, “han estat molts mesos de lluita i d’assessorament per saber quins eren els passos a seguir i, per entendre, que si ells no lluitaven, el BBVA no tindria cap mirament en quedar-se amb el seu pis i desnonar-los. Així que van decidir lluitar, aturar la subhasta del seu pis i assistir totes les setmanes a l’assemblea de la PAH del Baix Llobregat Nord i ajudar tant com han pogut”.

El matrimoni olesà ha aconseguit la dació en pagament i, per ells, és una victòria, però molt petita perquè els hi atorguen un lloguer social per un termini de 3 anys sense cap possibilitat de pròrroga, i perquè volen les claus passat aquest temps. El BBVA no accepta la possibilitat d’allargar el lloguer de forma anual i permetre que aquests avis olesans visquin a casa seva, al seu pis que ja han pagat, sense haver-se de preocupar on hauran de viure i si podran accedir a un pis adequat a les seves necessitats a preu de mercat actual.

L’assemblea de la PAH del Baix Llobregat Nord vol donar tot el suport a aquest matrimoni olesà i exigir plegats que el matrimoni s’ha de poder quedar a casa seva tot el temps que ho necessitin. “Si no hi ha solució tornarem!”, asseguren.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here