La Setmana de la Ciencia és l’esdeveniment europeu més important pel què fa a la comunicació social de la ciència i la tecnologia. El seu objectiu és acostar a la societat els avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera amb la finalitat d’augmentar el coneixement, la cultura i l’interès científic. La UPC del Baix Llobregat organitza en el marc d’aquesta 18ª edició, una conferència de la Dra. Núria Oliver, Directora Científica a Telefónica I+D

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]el 15 al 24 de novembre se celebrarà a Catalunya la 18a Setmana de la Ciencia.

Durant la Setmana de la Ciència -iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació- se celebraran tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats a l’abast de la ciutadania.

Els temes centrals de l’edició d’enguany són l’estadística, l’aigua i Einstein, amb motiu de la celebració, aquest 2013, de l’Any Internacional de l’Estadística, l’Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua i la commemoració del 90è aniversari de la visita d’Albert Einstein a Catalunya.

La proposta de la UPC del Baix Llobregat

Després de la bona acollida de l’any passat de la retransmissió de la conferència per Internet en directe de l’astronauta Pedro Duque als centres de secundària (http://eetac.upc.edu/ca/news/mes-2000-persones-segueixen-conferencia-pedro-duque-leetac), la UPC de Castelldefels proposa enguany repetir el format, amb una conferència de la Dra.Oliver, Directora Científica a Telefónica I+D-Barcelona.

La Dra. Oliver ha demostrat una gran interès en la divulgació científica i una gran capacitat de comunicació, i durà a terme la conferència “La revolución del móvil: pequeños dispositivos con gran impacto”, el proper dimarts 19 de novembre d’11:30 a 13:00h, a la Sala d’actes de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (UPC).

També es podrà seguir la conferència en directe des d’aquest enllaç: http://tv.upc.edu

Des de la universitat, entenen que “l’enfoc del tema és prou ampli per interessar als alumnes de 4rt d’ESO i de batxillerat”. I animen a seguir l’esdeveniment a les escoles, “des de qualsevol de les vostres aules on tingueu projector i connexió a Internet a través del canal UPCtv” i a participar-hi mitjançant “l’enviament de preguntes a través de Twitter amb el hashtag  #NuriaOliverEETAC_UPC, i des de l’Escola en triarem tres per fer-li a la ponent”.

Us podeu inscriure omplint aquest formulari i se us facilitarà un dossier orientat als centres de secundària, per a qui consideri convenient fer un treball previ amb els i les estudiants, amb enllaços a vídeos de la ponent.

Trobareu Tota la informació al web d’activitats d’extensió universitària de la UPC Castelldefels.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here