Els Castellers de Castelldefels descarreguen un 3 de 7 quinze anys després, mentre els Castellers d’Esplugues s’acomiaden de la temporada amb la segona millor actuació del seu historial, tornant a descarregar el 4 de 8

Els Grocs

3d7grocsLa colla groga va fer la millor actuació de la temporada el passat 9 de novembre a Granollers en carregar i descarregar un castell que es resistia des del 1998.

“Em sento molt bé”. Són les paraules de la Nerea, enxaneta dels Castellers de Castelldefels, paraules que escrivia després de descarregar el 3 de 7, el passat dissabte a Granollers, un 3 de 7 que s’ha fet esperar 15 anys. Efectivament, la colla groga aconseguia carregar i descarregar a la Plaça de la Porxada un castell que es resistia des de 1998, “amb la gran ajuda dels Xics de Granollers a les pinyes”.

“I així ens sentim tots avui. Ens sentim molt bé, perquè dissabte vam tornar a fer història, perquè vam tornar a fer la millor actuació de la temporada, perquè vam descarregar un castell que no descarregàvem des del 1998, perquè el vam acompanyar d’un 5 de 6 i un 2 de 6 molt solvents i perquè ho vam arrodonir tot descarregant el quart pilar de 5 de la temporada”, explicaven des de la colla groga.

“Després de lluitar dia a dia contra la manca de gent a les pinyes, el poc compromís d’alguns, la impotència que genera veure’ns incapaços de fer créixer la colla, i les mil i una dificultats amb què convivim a diari les colles petites, dissabte ens vam sentir compensats i recompensats. I així ho vam demostrar, amb crits, llàgrimes, abraçades i càntics”.

Els Cargolins

4d8cargolinsDurant la Diada de Tardor dels Castellers del Poble Sec, els Castellers d’Esplugues van descarregar el segon 4de8 de l’any i el tercer del seu historial. Hi van afegir el 5de7 i el 3de7 aixecat per sota, aconseguint, així, una de les seves millors actuacions de la història.

Els Castellers d’Esplugues arribaven al carrer Blai després de dues actuacions consecutives, a Sants i a Sant Just, desmuntant el carro gros. Ahir, en la darrera diada de l’any, els espluguins disposaven d’una última oportunitat per fer els deures i repetir un castell que enguany ja havien descarregat a la Festa Major d’Esplugues.

D’aquesta manera, després d’un 5 de 7 molt tranquil i parat en primera ronda, els Cargolins van pujar el 4 de 8 al primer peu, amb força bones mides i sense gaires complicacions. Durant l’execució es va obrir una mica per terços i, a la baixada, hi va haver una petita sotragada que es va aturar sense cap problema. Quan la descarregada va ser completa, l’eufòria es va desfermar: era un castell molt anhelat per la colla i que s’havia resistit en el tram final de la temporada.

Els Castellers d’Esplugues van tancar les rondes de castells amb un 3 de 7 aixecat per sota alçat amb alguna petita rebregada, i van acabar l’any casteller amb un pilar de 5 sense més complicacions.

Les setmanes vinents els Castellers d’Esplugues encara seguiran assajant normalment. El sopar de Nadal, que tradicionalment posa fi a l’activitat castellera, se celebrarà la segona setmana de desembre. Finalment, l’assemblea anual de la colla, sense data encara, se celebrarà cap al febrer de l’any vinent: no hi ha previst cap canvi important en l’equip directiu.

2 COMENTARIS

  1. Benvolguts Matossers, a vosaltres us toca sortir a elBaix.cat demà amb els Castellers d’Esparreguera. Estem fent un repàs de les fites de totes les colles castelleres de la comarca, vosaltres sereu “Noves fites de les colles castelleres del Baix Llobregat (II)”

  2. Els Matossers de Molins de Rei també vem fer la millor actuació de la temporada a Caldes, exactament la mateixa que els Castellers de Castelldefels, recuperant el 3d7 que feia 2 anys que no assoliem.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here