El termini per sol·licitar les Beques Víctor Valdés-Ciutat de Gavà, adreçades a escolars de primària, serà del 25 de novembre al 31 de desembre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’alcalde de la localitat baixllobregatina, Joaquim Balsera, i el porter blaugrana van presentat ahir la segona edició de les beques esportives Víctor Valdés-Ciutat de Gavà, corresponents a la temporada 2013-2014. La iniciativa es fa arran del conveni signat el 19 de desembre de 2012 entre l’alcalde i el jugador blaugrana per ajudar famílies de Gavà amb dificultats econòmiques a cobrir les despeses derivades de la pràctica esportiva de nens i nenes d’educació primària tant en competició escolar com en federada.

Amb aquestes beques es vol garantir que tots els infants puguin fer esport a la seva ciutat, una pràctica que, a més de saludable, contribueix a la transmissió de valors com l’esforç, la voluntat de superació i el companyerisme. Així ho expressava l’alcalde que va agrair la implicació amb els infants de Gavà i l’esport de Víctor Valdés: “Les beques responen a aquest valors que l’esport té, però responen també a la generositat de Víctor Valdés, a la coherència, la força, l’honestetat que ell té en la seva pràctica esportiva cada dia. El més important aquí no solament és la quantia de l’aportació econòmica sinó que aquest valors es transmetin i que la nostra mainada, els nostres infants, els nostres escolars puguin veure des d’aquesta perspectiva els valors de l’esport”.

“Contribuir a que els nens i nenes de Gavà puguin seguir practicant esport en moments com els que estem vivim en què moltes famílies tenen que retallar en despeses que poden afectar a aquesta pràctica” és un dels objectius que va destacar el porter del Barça. Valdés va incidir en què “no volem que cap nen de 6 a 12 anys pugui veure com un company agafa la bossa d’esport després de classe i es vagi a fer una activitat que el no pot fer per la situació de la seva familia. Intentar evita aquesta situació i que es fomenti l’esport a la meva ciutat és molt important per a mi”.

La convocatòria de la temporada 2013-2014 està dotada amb 20.000 euros, als quals s’afegirà el romanent restant de la passada campanya, de prop de 5.000. La novetat més destacada és que enguany les beques tindran un import  màxim de 200 euros per  cobrir la major proporció possible de les despeses dels infants que fan esport extraescolar en entitats esportives o a través de les AMPA dels centres educatius.

Qualsevol família o persona amb un nen o nena al seu càrrec podrà sol·licitar la beca. Caldrà acreditar que l’infant practica esport en un club esportiu de Gavà  en activitats organitzades fora de l’horari escolar per una AMPA o Associació Esportiva Escolar d’un centre educatiu. També s’haurà de fer constar el nivell de renda i els diferents tipus d’ingressos de la unitat familiar, nombre de membres que la integren, característiques i situació laboral del progenitors.

Els criteris

Les sol·licituds les hauran de fer les persones o famílies interessades, ja directament o bé a través del club esportiu, AMPA o Associació Esportiva Escolar on el nen o nena practiqui esport. Totes aquestes entitats actuaran com a col·laboradores del procés.

L’Ajuntament de Gavà constituirà un Comité d’Avaluació que, tenint en compte la situació econòmica i sociofamiliar dels/les sol·licitants baremarà i aprovarà les peticions. Aquest comité estarà presidit per la tinenta d’alcalde de l’Àmbit de Serveis a la Persona, Apolònia Herrera, i el formaran el director de serveis de l’esmentat àmbit i les responsables tècniques d’Esports i Serveis Socials, així com una persona en representació de Víctor Valdés.

El termini per sol·licitar les Beques Víctor Valdés-Ciutat de Gavà serà del 25 de novembre al 31 de desembre.

En la primera edició, 151 nens i nenes van rebre les beques, per un import de 100 euros cadascuna, dotació que enguany es duplica.

 

Font: http://www.elbruguers.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here