Manifest del Front Comú contra l’Outlet #OutletFora578104_584515641603682_1399861509_a

13 de novembre de 2013

El mes d’abril es va confirmar la construcció d’un outlet a Viladecans, un projecte comercial que atempta contra el model de proximitat que caracteritza el nostre país i que posa en perilll’entorn agrari i mediambiental.

L’outlet s’ha començat a construir, afectant la mobilitat de milers de veïns i Veïnes i sense haver realitzat cap estudi d’impacte. Així com tampoc s’ha consultat ni a organismes especialitzats, ni a la ciutadania afectada.

Els valedors d’aquest projecte asseguren que només comportarà beneficis, però hi ha molts col·lectius i ciutadans i ciutadanes baixllobregatines que tenen molts dubtes al respecte, de manera que han decidit organitzar-se per defensar un altre model de ciutat i de comarca.

Tenint en compte tot allò exposat, els i les sotagisnants:

  • Rebutgem l’enèsim centre comercial del Baix Llobregat, una comarca molt castigada per la sobredimensionada oferta comercial de grans superfícies, la precarietat laboral, la fragilitat de l’entorn i la manca d’un projecte de futur econòmica i mediambientalment sostenible.

Ja que trobem inacceptable:

  • Que les pròpies administracions continuïn cedint a la temptació de l’especulació urbanística, causa provada de la situació econòmica actual de crisi i font de corrupció.
  • Que s’emprin diners públics en benefici d’empreses privades

Perquè defensem:

  • El comerç local de proximitat, ja molt castigat a la nostra comarca.
  • El respecte pels espais agrícoles i oberts, per la seva funció ambiental, paisatgística, d’esbarjo, de coixí de les zones naturals, i de font de sobirania alimentària.

Per això demanem:

  • L’aturada de les obres, així com la realització d’un estudi d’impacte econòmic i un d’impacte ambiental – ja que l’existent s’havia fet per a un altre tipus d’edificació (el parc aeroespacial), i l’Outlet pot afectar zones naturals protegides molt sensibles.
  • L’abandó de macroprojectes com a solució virtual i de curt termini a la situació econòmica de lmunicipi i de la comarca.
  • Mesures reals de protecció i dinamització del comerç de proximitat.
  • L’ampliació del Parc Agrari (a totes les zones conreables del Baix Llobregat) i que tingui la màxima protecció, la de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea; per a protegir i blindar així el nostre patrimoni agrari i mediambiental.
  • L’aprofitament del sòl industrial buit en projectes de valor afegit que garanteixin llocs detreball digne i de qualitat.
  • El compromís de realitzar processos participatius i democràtics en aquells projectes degran envergadura que repercuteixen en la vida del municipi i de la comarca.
  • Coherència i responsabilitat als agents polítics en l’exercici de les seves competències.

Davant la manca de transparència, estudiarem accions legals.

Davant el menyspreu a la ciutadania, sortirem al carrer.

Per un Delta Viu, Outlet Fora!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here