La localitat baixllobregatina celebra del 18 al 24 de novembre la 16a Setmana de la Ciència i les Noves Tecnologies. Aquest any el programa també para atenció a l’Any Internacional de l’Estadística i l’Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]el 18 al 24 de novembre torna a Castelldefels una nova edició de la Setmana de la Ciència i les Noves tecnologies. L’objectiu d’aquesta setmana és fomentar la sensibilitat de la societat envers les activitats d’investigació científica i innovació tecnològica i per a promoure la cultura científica de la ciutadania mitjançant l’accés directe al coneixement del patrimoni en aquests camps, de les activitats dels investigadors i de les polítiques públiques que es desenvolupen a aquest efecte.

Se celebra anualment amb l’impuls de la Unió Europea i sota la coordinació en l’àmbit estatal de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i a Catalunya de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI),

Aquest any, la setmana de la Ciència i les noves Tecnologies para especial atenció al 90è aniversari de la visita d’Einstein a Barcelona, a l’Any Internacional de l’Estadística i l’Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua.

La inauguració oficial de la Setmana tindrà lloc demà, dimarts 19 de novembre (18 h) a la sala d’actes de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicacions i Aeronàutica de Castelldefels (EETAC), al Parc Mediterrani de la Tecnologia (Esteve Terradas, 7), a Castelldefels (Campus de la UPC). L’acte comptarà amb les intervencions de l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, i el delegat del rector al Campus de la UPC de Castelldefels, el doctor Daniel López-Codina; i amb la conferència Einstein a Barcelona: fa 90 anys (18.30 h), a càrrec del doctor Antoni Roca Rosell (ETSEIB-UPC). La conferència està organitzada per l’Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels.

Les diferents activitats estan organitzades per l’Ajuntament de Castelldefels i el Campus de la UPC del Baix Llobregat – Parc Mediterrani de la Tecnologia, amb la col·laboració del Centre d’Activitats Ambientals Cal Ganxo, la Biblioteca Central de Castelldefels, l’Agrupació Astronòmica de Castelldefels, el Grup de Recerca del Quaternari, l’Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels i l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicacions i Aeronàutica de Castelldefels.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal fer una inscripció prèvia en algunes activitats per garantir que hi ha places i que no hi ha hagut canvis en la programació:

+ INFO: Programa complet de la Setmana de la Ciència i Noves Tecnologies de Castelldefels

 

Font: Ràdio Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here